A Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Kara (DE-ÁJK) immár ötödik alkalommal szervezte meg Vacsoracsatáját. A Koli Klub mögötti főzést április 13-án rendezték jogászhallgatóink.
Csaknem 150 fő részvételével zajlott a Jogi Kar népszerű főzőversenye, a Vacsoracsata. A rendezvény alapvető lényege, hogy előre meghirdetett eseményen tartanak közös főzést a hallgatók a Kolkáv (Koli Klub) mögötti szabadtéren. Idén azonban mégis rendhagyó alkalomnak örvendett a szervező Hallgatói Önkormányzat, hiszen ezévben először külföldi hallgatókból álló csapat is jelentkezett a gasztronómiai élvezeteket nyújtó versenyre.
A Vacsoracsatán egyetemisták és tapasztaltabb egyetemi polgárok, így oktatók is részt vesznek, ezáltal egyfajta kötetlen alkalom nyílik a szakmai beszélgetésekre, közös jogász-eszmecserére. A főzés végén zsűri osztályozta az ételkülönlegességeket. Az esemény kísérőprogramja volt, hogy a résztvevők italpromóciós standnál kóstolhattak ízletes nedűket.
A versenyt végül az idén először – a szervezők kifejezett örömére – a külföldi hallgatócsapat nyerte. A Vietnámból a cívisvárosba érkezett hölgyekből álló A Bao nevű alakulat hódította el a trófeát. Az ötödik Vacsoracsatát többórás buli, szokásos afterparti követte a Kolkávban, illetve a főzés helyszínéül szolgáló szabadtéren. A bulihoz a talpalávalót az ÁJK HÖK csapatának tagjai biztosították egészen a késő éjjeli, hajnali órákig.
Barna Marci
DEHDK PR és Sajtóiroda
Fotók: Halóka István
bővebben