Ezen az oldalon találsz segítséget amennyiben elakadtál egy tanulmányi vagy bármilyen más, az Egyetemet érintő probléma során. Mielőtt kérdést teszel fel, használd az alábbi keresőt, és nézd meg a GYIK-et.
A kérdésem az lenne, hogy jogosult vagyok-e egyszeri szociális ösztöndíjra (házasságkötés) ha a házasságkötés időpontjában államilag támogatott voltam, azonban mostanra átkerültem önköltségesre? Válaszotok előre is köszönöm.

Házzaságkötés esetében mindenképp javasoljuk Neked, hogy töltsd ki a kérelmet, és az erre kijelölt bizottság elbírálja ezt Neked.
A kérelem elérhető az alábbi linken:
http://koli.unideb.hu/egyszeri_szocoszt_kerveny.pdf
A kérelmen kívül csatold a megfelelő dokumentumok fénymásolatát is, és ezt vagy a kari HÖK-, vagy a DEHÖK Irodába add le.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az egyetemen jelentkezni nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra? Engem speciel az angol nyelvvizsga érdekelne. Van esetleg valamilyen oldal, ahol össze vannak gyűjtve a jelenleg, illetve a jövőben zajló tanfolyamok?

Neptun / Tárgyfelvételen keresztül elérhető pár kurzus, ahol angolt lehet tanulni, ha minden igaz BTK illetve TTK szakosoknak egy félév azt hiszem ingyenes is.
Ha nem ezekhez a szakokhoz tartozol, akkor azoknak is van egy azt hiszem 34 ezer forintos féléves részvételi díja.
Érdemes rákeresned a saját karodon hirdettek-e szabadon választható tárgyként Idegennyelvet, és ha igen azt felvenni.
Illetve ajánlom szíves figyelmedbe, a Debreceni Egyetem Nyelvvizsga központját, a DExam-ot, melynél az alábbi felületre kattintva megtudhatsz minden részletet a tanfolyamokról.

Önköltséges képzésen vagyok és ahhoz, hogy állami ösztöndíjra jelentkezhessek át hány kreditemnek kell lennie a két félév alatt? Előző félévben 30kreditet teljesítettem, ebbe a félévbe viszont 28 kreditet vettem fel.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 57. oldalán található 32. § a) pontja szerint az utolsó két bejelentkezett félévében a két félév teljesítményét együttesen számítva megszerezte az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiségnek legalább az 50%-át.

DE ajánlom figyelmedbe, hogy a 32. § többi pontját is olvasd el.