Megtartotta hagyományos Nemzetközi Vacsoráját a Hallgatói Külügyi Bizottság és az Erasmus Student Network Debrecen (ESN Debrecen). A Klinika Klub a számos magyar és külföldi hallgatóval nyüzsgő piac hangulatát öltötte, ahol az asztalokon sorakozó, különféle nemzetek étkei játszották a főszerepet.
Pakisztáni, angol, török, cseh, francia – ez csak néhány zászló azok közül, amelyek az egyetemi hallgatókat fogadták, ha ellátogattak a Klinika Egyetemi Klubba április 2-án. Az előző évekhez hasonlóan idén is közel húsz ország különleges ételei vártak arra, hogy a Nemzetközi Vacsorán megkóstolják őket.
„Itt találkozhatnak a hallgatók a különböző nemzetiségek ételeivel, lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek egymással, a külföldi hallgatók pedig megkóstolhatják a magyar ízeket” – ismertette az este céljait Papp György, a Külügyi Bizottság elnöke. A rendezvényre mindenki otthon készítette el a saját nemzetiségi ételét, amelyet elhozott, bemutatott, közben pedig megkóstolták a többi nemzet ételét is.
A szervezők is készültek saját ételekkel: az asztaluk roskadozott a hagyományos magyar finomságoktól. Kenyérlángos, lepcsánka, kolbász és fasírt is képviselte a sós ízeket, míg az édességek részlegén többek között somlói galuska és kókuszgolyó is várt a kóstolókra, de természetesen a pálinka sem hiányozhatott a kínálatból.
A rendezvény azonban nem csak kóstolásról szólt, hiszen a (minden értelemben) otthonról hozott étkekre szavazni is lehetett, hogy megválasszák az este legfinomabb fogását. Három díj talált gazdára: a Nemzetközi Iroda egy francia ételt talált a legkiemelkedőbbnek, az ESN Debrecen és a Külügyi Bizottság Srí Lanka ízeit élvezte leginkább, míg a közönségszavazat az izraeli hallgatóké lett.
DEHDK Sajtóiroda-Vida László
Fotó: Balogh Albert
bővebben