Rendezvényszervezési

Az Egyetemi Hallgatói Rendezvényszervezési Bizottság felelős, az EHÖK központi és több kari HÖK közreműködésével a helyi campuszukhoz tartozó rendezvényeinek megszervezéséért. Munkája során szorosan együttműködik az egyetem, valamint azon külső szolgáltatókkal, amelyek közreműködése az adott rendezvény sikeres lebonyolításához szükséges. Kulturális programokat szervez a hallgatók részére,

Elnök: Macskin László
Email: macskinlaca@gmail.com

Egészségügyi

Az Egészségügyi Bizottság 2009. decemberében alakult, az egészséges életmód népszerűsítésének céljával. A Bizottság a Debreceni Egyetem különböző karainak, egészséges életmódot hirdetni vágyó hallgatóiból áll. Ingyenes, jó hangulatú programjaink keretei között az Egyetem minden hallgatója számára egészségi állapotfelmérést, vércukor és koleszterinszint mérést, tanácsadást teszünk elérhetővé, szakértő tanácsadók, dietetikusok, lelkes csapatunk közreműködésével.

Kérdéseid lennének mit, mikor és mennyit egyél? Szeretnéd speciális kérdéseidet feltenni szakembereknek és mindemellett finomakat kóstolni? Az őszi szemeszter alatt kerül sor a négy napos EgészségExpora, mely alatt három helyszínen, a Műszaki Karon, a Főépületben és a Böszörményi úti Campuson nyílik lehetőség az egészséges életmód, táplálkozás, szenvedélybetegségek különböző oldalaival megismerkedni, tesztek, játékos bemutatók, tanácsadás során. Emellett egészséges ételekkel, teasarokkal várunk szeretettel mindenkit! A program keretei között hagyományosan fotópályázatot is hirdetünk, a legjobban sikerült műveket értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

Már régóta szeretnél konzultálni egy szakemberrel, de nehezen veszed rá magad? Vagy csak kíváncsi vagy rá, hogyan lehetnél energikusabb, lazább, vidámabb és egészségesebb? A tavaszi félév legnagyobb rendezvénye az ÉPEN-Értünk Prevenciós Egyetemi Napok, melynek keretei között többek között ortopédiai, fogászati, szemészeti szűréssel, mentálhigiénés szolgálattal, dietetikai tanácsadással várunk minden érdeklődőt négy napon keresztül, az EgészségExpo-hoz hasonlóan a Műszaki Karon, a Böszörményi úti Campuson és a Főépület Díszudvarán.

Egyetemünk résztvevője az Országos Felsőoktatási Véradóversenynek, ezért szemeszterenként több alkalommal szervezünk véradást a Kossuth Lajos, Markusovszky Kollégiumokban és Campus Hotelben. Emellett heti rendszerességgel, csütörtökönként a Nagyerdei Stadionnál várunk mindenkit egy Frissítő Kocogásra!

Az egészség érték! Fontosnak tartjuk a Te testi és lelki kiegyensúlyozottságodat, várunk szeretettel programjainkon!

Elnök:
E-mail:
Elérhetőség: egeszsegugyibizottsag@gmail.com
Fb link: https://www.facebook.com/egeszsegbiz/

Külügyi

A DEHÖK Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottságának fő feladata 2004-es megalakulása óta a Debreceni Egyetemen tanuló hallgatók tájékoztatása ösztöndíjakról, pályázatokról, mobilitás programokról. Emellett az Erasmus Student Network nemzetközi ifjúsági szervezet debreceni képviseletét ellátva az egyetemünkre érkező cserediákok szociális-kulturális beilleszkedését biztosítja az Erasmus Buddy Program koordinálásával, heti rendszerességű kulturális és szabadidős-programok szervezésével. Tagjaink továbbá képviselik a Debreceni Egyetemet hazai és nemzetközi ifjúsági szervezetek találkozóin, részt vesznek a hallgatói mobilitást érintő konferenciákon.

Programjaink fő célja, hogy az egyetemen tanuló nemzetközi és magyar hallgatók közötti távolságot csökkentsük, továbbá szeretnénk, hogy a beérkező cserediákok jól érezzék magukat Debrecenben, egyetemünk és országunk jó hírét vigyék haza. Úgy gondoljuk, az egyetemisták mobilitás programokról történő tájékoztatása és a hallgatói mobilitás növelése hozzájárul a magas színvonalú hallgatói élet, illetve a nyitott, elfogadó és a kulturális sokszínűség fontosságát felismerő értelmiség kialakulásához.

Elnök:
E-mail:
Bizottsági honlap: https://debrecen.esn.hu/
Bizottsági email: debrecen@esn.hu
Facebook link: https://www.facebook.com/DEHKB/?fref=ts
Facebook link: https://www.facebook.com/ESNDebrecen?fref=ts

Környezetvédelmi

Bizottságunk – 2009-es alapítását követően – fokozatosan kezdte bevonni az egyetemi hallgatókat a környezettudatossághoz és környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységekbe. Ennek során számos eseményt indított útjára, emellett folyamatosan jelentkezik olyan programokkal is, amely az éppen aktuális környezetvédelmi témákat, és szükséges teendőket ölelik fel. Célunk egy olyan egyetemi közösség építése, amely törekszik a mindennapokban környezettudatos módon tenni saját környezeti állapotának javítása érdekében, valamint a kialakult szemléletmódot hallgató- és munkatársai körében is ösztönzi. A környezetvédelem témakörének sajátossága, hogy minden hivatást érint, így minden egyetemi polgár megtalálhatja a környezetvédelem azon szeletét, amely őt szorosan érinti. Éppen ezért a tevékenységünk palettája is rendkívül színes:
– a természetvédelem jegyében rendszeresen szervezünk madár- és darulest a Hortobágyon, madárgyűrűzést az Országh László sétányon, a téli időszakban rendszeresen gondoskodunk a madarak etetéséről
– minden tavasszal megszervezzük a Nagytakarítás névre hallgató nagyerdei szemétszedési akciót
– folyamatos felméréseket végzünk a hallgatók körében, javaslatokat teszünk az egyetem épületeinek és a kollégiumoknak a környezettudatosabb kialakítására vonatkozóan, illetve a Föld Órája program keretében a kollégiumok is csatlakoznak az energiatakarékossági mozgalomhoz
– a fenntartható életmód népszerűsítése érdekében rendszeresen szervezünk ÖkoEsteket, ahol kötetlen formában oszthatunk meg egymással tapasztalatokat
– nagy hangsúlyt fektetünk a kapcsolati hálók kiépítésére, minden őszi félévben megszervezzük a Zöld Börzét, ahol a környezetvédelmet elhivatottan képviselő helyi és országos szervezeteket, termelőket hozunk közelebb az egyetem polgáraihoz
– az egyetemi kerékpáros kultúra népszerűsítése érdekében folyamatosan növeljük a kerékpártárolók számát, kerékpárszervizeket alakítottunk ki, kerékpáros programokat szervezünk, illetve segítjük az UniBike program működését.

A mindennapokban megtalálhattok minket a Zöld Pont Iroda és Közösségi Térben, a Debreceni Egyetem Közösségi Kertjében, Magyarország első Egyetemi Madárbarát Mintakertjében, valamint az Egyetemi Élet ZölDEbbítő rovatában.

Elnök: Szentpéteri-Nagy Veronika
E-mail: szentpeterinagyveronika@gmail.com
Elérhetőség: kornybizdehok@gmail.com
Web: http://kornybiz.dehok.unideb.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kornybizdehok
Cím: Zöld Pont Iroda és Közösségi Tér: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138. „A” épület
Postacím: 4032 Debrecen, Egyetem Tér 1.