×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Zöldbe borult az egyetem

2017-11-16

Interaktív feladatok, installációk és különleges állatok is színesítettek a környezet- és természetvédelmet, illetve a tudatos fogyasztói magatartást népszerűsítő idei Zöld Börzét.


A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága a környezettudatos szemlélet kialakítása és formálása érdekében hívta életre hét évvel ezelőtt egyetemünkön a Zöld Börzét. Azóta az egyetemisták mellett célzottan a középiskolásokat, a külföldi hallgatókat, idén pedig az óvodásokat is megszólították rendezvényükkel.   November 15-én ismét a Böszörményi úti campus auláját öltöztették zöldbe a bizottság lelkes tagjai.

 

 

A mostani börzével az érdeklődökhöz szerették volna közelebb hozni a környezet- és természetvédelmet, az ökogazdálkodást, az egészséges életmódot, illetve a tudatos fogyasztói magatartást. A rendezvény megnyitóján Pálfi Zsuzsa, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke és Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket. 

 

 

-25 éve 1700, ma pedig már 15 ezer tudós figyelmeztet minket arra, hogy Földünk készletei kifogyóban vannak. Ezért is fontos, hogy az egyetemi hallgatók a Zöld Börze kiállítói által képviselt szemléletet átvegyék, és eszerint éljenek - hívta fel a figyelmet Komlósi István.

 

 

A börzén 20 kiállító segítségével nyerhettek bepillantást a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó szervezetek szakmai tevékenységébe. A kiállítók érdekes feladatokkal és több különlegeseggél is készültek a zöldtudatos érdeklődők számára. A látnivalókban most sem volt hiány, hiszen bagolyt, varjút és papagájt is megcsodálhattak a kilátogatók, de a bátrabbak a játékos feladatok keretein belül rovarokkal és ízeltlábúakkal is megismerkedhettek. A hulladékgazdálkodásról és a környezettudatos közlekedésről ügyességi feladatok segítségével szerezthettek új ismereteket a kilátogatók, az olvasni szeretők pedig ingyenes szakmai könyvekkel is gazdagodhattak.

 

A börze újdonságaként csináld magad standot is életrehívtak a szervezők, ahol különböző kozmetikumokat és tisztítószereket lehetett készíteni, kizárólag természetes alapanyagokból.

 

A Zöld Börze kiállítóiról bővebben a Facebook eseményből tájékozódhatsz.

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok