×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Ti akartátok: GTK aKarom!

2017-10-16

Sztárfellépők, sportnap és grillterasz – most is színvonalas programokban és látnivalókban bővelkedett a GTK aKarom rendezvénysorozat.


Háromezer hallgató csatlakozott idén a Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat által szervezett kari napokhoz. A Böszörményi úti campusonoktóber 8-10. között kiváló hangulattal és jobbnál jobb programokkal várták az egyetemistákat.

A hétindító hangulatfelelősök a HellDance és Andro voltak, akik a nulladik napon a Kazánházban pezsdítették fel az egyetemisták kedvét a folytatáshoz. Sportnappal mozgatták meg az oktatókat és hallgatókat egyaránt a GTK aKarom első napján. A fiúk pingpong-, foci- és lábtengó bajnokságon, ezen felül B-Strong erőversenyen küzdhettek meg a dobogós helyezésekért és az értékes nyereményekért. A hölgyeknek zumba, tae-bo, továbbá stretching edzésekkel készültek a szervezők. Az órák végén – tombolasorsolás keretében – a szerencsésebbek sport kiegészítőket, valamint jegyeket nyerhettek a közelgő gólyabálokra.

Az erőnlét mellett az ízek is csatáztak: főző- és csípős csirkeszárnyevő versennyel „paprikázták fel” a hangulatot. A világ legerősebb chili paprikáiból készült szósszal tálaltak hat darab csirkeszárnyat, amiket minél gyorsabban kellett elfogyasztaniuk a nevezőknek. A vasgyomrúak Campus Fesztivál bérletet, Tibi Atya ajándékcsomagot, sőt chili szószokat is hazavihettek a Sárréti Chilifarm felajánlásával. Este Dévényi Tibi Bácsi osztogatta a piros labdákat a Kazánházban, mellette Chris Lawyer-t és DJ Juhász Lacit is teltházas közönség fogadta.

A második napon a hallgatókat – a főzések szokásos helyén kialakított – Grill és Sör Teraszon látta vendégül a GTK HÖK. A Kazánházban civilfalu várta az érdeklődőket, ahol a kiállítók között megannyi szakkollégium, a DEVIK, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, aTudományos Diákköri Kortársegítő Program, valamint a Team Academy Debrecen is szerepelt. A standok mellett póker, darts, társasjátékok, valamint tanár-diák vetélkedők csalogatták a játékos kedvűeket. A záró estnek a hagyományokhoz híven a Kazánház adott otthont, ahol az eredményhirdetések után KisGrófo és Horváth Tamás koncertjén lazíthattak a hallgatók.

„A jótékonyság boldogít!” jelmondattal az adományozás jelentőségére is igyekeztek felhívni a figyelmet a szervezők: nem csak karszalagot, de 500 forintos támogatójegyet is árusítottak. A jótékony hallgatók a Veres Péter Kollégiumban és a Kazánházban kihelyezett becsületkasszákba is bedobhatták hozzájárulásukat.

- „Hiszünk abban, hogy a jótékonyság boldogít, és személy szerint is úgy gondolom, hogy ez egy jó trend, amit követ a rendezvény minden évben. Igyekszünk biztatni a hallgatókat több csatornán keresztül is, hogy segítsenek egy nemes cél megvalósításában”–ismertette a kezdeményezést Nagy Péter, a GTK HÖK elnöke.

A szervezők fali és állványos kézfertőtlenítők beszerzését szeretnék támogatni az összeggel. Az eszközök komoly segítséget jelentenek a mindennapi higiénia biztosításához a Debreceni Gyermekklinika Hematológiai-Onkológiai osztályán kezelt kis betegeknek. A támogatójegyekből és a kasszákból összesen 216 400 Forint gyűlt össze, amit a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlanak fel. Azok között, akik csatlakoztak a jótékony akcióhoz öt darab Campus Fesztivál bérletet sorsolnak ki.

A rendezvény során készült fényképek megtekinthetőek a Debreceni Egyetem GTK Akarom Facebook oldalán.

DEHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya

Fotó:  Kuti Gergő, Fazekas Balázs

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok