×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Terítéken a világ ízei

2018-04-11

Föld körüli kóstolóval várták a Nemzetközi Vacsora vendégeit a Klinika Egyetemi Klubban.


Húsz nemzet fogása – köztük azerbajdzsáni, mexikói, brazil, grúz – került az asztalokra az Erasmus Student Network Debrecen (ESN Debrecen) szervezésében immár hagyománnyá vált Nemzetközi Vacsorán. A Klinika Egyetemi Klubban sorakoztak fel zászlóik szerint a külföldi hallgatók, akik hazájuk klasszikus vagy épp ritka fogásait tálalták fel.

 

A legkelendőbb nemzetközi finomságok az olasz kávéval ízesített, vaníliakrémes tiramisu és az algapapírba tekert nyers halszeletek, avagy a japán sushik voltak – percek alatt elfogytak. Az ételeket nem csak kóstolták, de zsűrizték is: a szervező ESN Debrecen, a Nemzetközi Iroda és a látogatók is döntöttek, melyik fogás viszi a pálmát az ízek csatájában. A mediterrán olasz ételek lettek a befutók az ESN Debrecen szájíze szerint. A Nemzetközi Iroda a korianderes-mentás grúz konyhát hirdette ki győztesként, míg a résztvevők India és Pakisztán pikáns fogásaira voksoltak.

 

 

A világ ízei között a magyar konyha asztalát a szervezők terítették meg. A piros-fehér-zöld standhoz érkezve a bőség zavara nehezítette a döntést, mit is érdemes megkóstolni először. Tejföllel kínálták az olajban roppanósra sütött tócsnit, a piros arannyal „koronázott” kolbászos falatkákat magában, de házi körözöttel is ajánlották. Az asztalhoz érkezők ropogtathattak tepertőt is, de szórhatták egyenesen a lilahagymás kenyérlángos tetejére is. A teríték másik végén pedig a desszertek kaptak helyet, mint a karikára vágott túrórudi, házi rétes, vagy a somlói galuska. Aki pedig a bőség asztalánál végezve úgy érezte, teli hassal már nem tudja folytatni a kóstolót, gyógyírként pálinkát kortyolhatott.

 

 

„Az International Dinner messze az egyik legsikeresebb rendezvényünk évek óta. Az esemény kulcsszava a multikulturalitás, ezt szeretnénk hirdetni és egyben lehetőséget biztosítani a hallgatóknak, hogy megismerjék egymás kultúráját. Ehhez pedig az egyik legrövidebb út a hasunkon keresztül vezet” – részletezte a gasztro-rendezvény célját Bajnay Flóra, az ESN Debrecen elnöke.

 

 

A Nemzetközi Vacsora az idén országos szintű Mobility Week programsorozatához kapcsolódik. Párhuzamosan a Debreceni Egyetemen szervezett eseményekkel más magyar egyetemeken is zajlanak rendezvények a mobilitás jegyében. Az ESN Debrecen a héten még Passport Partyval és Tandem-esttel várja az érdeklődőket. További információkért és részletes programismertetőért keressétek az ESN Debrecen hivatalos Facebook-oldalát!

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya

Fotó: Szilágyi Péter

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok