×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Önkormányzati nap a zenészeknél

2017-10-18

Sorverseny, foci, gólyaavató, önfeledt hangulat! Méltóan köszöntötték és avatták fel az elsősöket a Zeneművészeti Kar Önkormányzati napján.


Hamar kukorékolt a kakas október 13-án! A Zeneművészeti Kar rezes- ütős hallgatók hagyományosan szobáról-szobára járva keltette a  gólyákat, akiket teával, zsíros- és lekváros kenyérel vendégeltek meg a felsőbbévesek. A reggelit követően a nap legérdekesebb momentuma a gólyaeskü várt a fiatal zenészekre, melyet egy szomorú hír is beárnyékolt. A kar kiváló oktatója, Martos László halálhíréről az Önkormányzati napot megelőző éjszaka értesültek a hallgatók, nevükben ezúton is szeretnénk kifejezni részvétünket és együttérzésünket. A hallgatók szerették Martos Tanár Urat, tiszteletére rövid megemlékezést tartottak a programok kezdését megelőzően.

 

 

A gólyaeskü önmagában nem is lenne annyira különleges, ha nem pizsamában lennének a résztvevők. A gólyák mellett természetesen a kar vezetője - Lakatos Péter - is pizsamában fogadta az elsősöket. Természetesen most sem maradhatott el a kar kulcsának jelképes átadása, melyet Dékán Úr a kari Hallgatói Önkormányzatnak adott át. Ezzel a jelképes ceremóniával pedig a diákok megkapták 24 órára az iskola vezetését.

 

 

Az önkormányzati nap programjai most is változatosak voltak. A foci mellett a „zsírégetés” nevű játékra is nagy volt az érdeklődés. A vetélkedő keretében a kollégium minden emeletén, állomásokon kellett különböző ügyességi feladatokat teljesíteniük a hallgatóknak. Közben készült a paprikás krumpli, beindult a társasjáték, póker, persze a ping-pong és a csocsó sem hiányozhatott. Természetesen nem csak elsőévesek jelentkezhettek a versenyekre. Az évfolyamok közötti vetélkedőben most is kiderült, hogy ügyességi és kvíz kérdésekben kik is a legjobbak a karon. A gólyaeskü mellett a gólyavató is fontos pontja volt az önkormányzati napnak. A résztvevők ismét felidézhették a gólyatábori emlékeket, feladatokat.

 

A sport és ügyességi programokkal teli napot egy közös bulizással zárták a kar felsőbbévesei és felavatott gólyái.

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok