×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Különleges karácsonyi búcsúvacsora

2018-12-18

A félév végének közeledtével a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája és az Erasmus Student Network Debrecen elbúcsúztatta a különböző mobilitási programok jóvoltából az elmúlt időszakot Debrecenben töltő külföldi hallgatóit.


A Debreceni Egyetem Főépületében 90 külföldi hallgató zárta együtt a félévet 2018. december 12-én este. A vacsorák egyfajta keretet adnak az egész féléves programnak, hiszen a Welcome Dinner-rel nyitják és a Farewell Dinner-rel zárják a félévét a Debrecenbe érkezett idegen hallgatók. A Farewell Dinner alkalmával a diákok elbúcsúzhatnak egymástól és azt is megtapasztalhatják, hogyan zajlik a karácsonyi ünneplés Magyarországon.

 

 

Az estet Palakovics Dóra, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának elnöke nyitotta meg beszédével:

„Amikor elkezdődött a félév, azt mondtam nektek, hogy ismerkedjetek meg egymással. Azt ígértem, hogy azok, akikre most idegenként tekintetek, később szinte családtagokká válnak majd. Végül tényleg így lett. Egy nagycsalád lettetek.”  

A Bizottság elnökének megható szavai után Gara Péter, a Nemzetközi Iroda munkatársa, intézményi Erasmus koordinátor is értékelte néhány gondolatban a félévet:

 

„Remélem sokat tanultatok egymástól, sokat szórakoztatok és sok új barátot szereztetek. Bízom benne, hogy jó emlékekkel fogtok majd visszagondolni Debrecenre.”

 

 

A szervezők ezalkalommal is magyaros ételekkel, palóclevessel, somlói galuskával, valamint karácsonyi zenékkel és az ünnepi hangulatot idéző itallal, forralt borral készültek. Újdonság volt idén, hogy a házigazdák vendégzenekarként meghívták a Zeneművészeti Kar Saxophone Quartet-jét, akik már a vacsora előtt megelőlegezték a jó hangulatot produkciójukkal. Az esten a külföldi hallgatók előzetes szavazása alapján megválasztották és kihirdették az idei félév legszebb, legcsinosabb legviccesebb, legbarátságosabb, a magyarul legjobban beszélő cserediákot, valamint a legjobb Buddy és ESNer- díjat is.  A vacsora után egy kedves játékban is részt vettek a hallgatók. Az egymás hátára tűzdelt papírokra közös élményeiket, legszebb, legemlékezetesebb pillanataikat írhatták fel, amelyeket a szervezők által kapott emlékborítékokban helyeztek el. A társaktól kapott üzeneteket mindenki otthon olvashatta el. 

 

 

 

A játék után önfeledt szórakozás és tánc vette kezdetét a meghitt, karácsonyi hangulatú Díszudvarban, ahol a különleges pillanatokat fotófal előtt is megörökíthették a hallgatók.

 

 

DEHDK Sajtóiroda-Kovács Gabriella

Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok