×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Kirepültek az első gólyák!

2017-09-03

Augusztus 28. és szeptember 1. között 1100 gólya részvételével tartotta a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata a 11. DEHÖK Gólyatáborának első turnusát. A jogász, óvónő- gyógypedagógus, mérnök, természettudós, zenész és az orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók 4 nap alatt megtudhatták, hogy miért is a Debreceni Egyetemen van az országban az egyik legpezsgőbb hallgatói élet.

Idén több kar is tematizálta táborát. Az Állam-és Jogtudományi Kar hallgatóinak „A Kiképzés”, a medikus hallgatóknak a „Filmkarakterek”, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar gólyáinak „A Beavatott” témája köré szervezték a tábori programokat. A Természettudományi és Technológiai Kar, illetve a Zeneművészeti Kar a bennszülött törzsek világába repítette az elsőéveseket.

A gólyáknak az egyetemi tanulmányaikat megalapozó előadások, tájékoztatók mellett lehetőségük nyílt, hogy csapatvezetőiknek köszönhetően megismerhessék évfolyam és szaktársaikat.

- Megannyi élménnyel gazdagodtak a gólyák a táborban töltött 4 nap során. Öröm volt látni, hogy az év egyik legfontosabb hallgatói rendezvénye ilyen sikert váltott ki belőlük. A héten sokat dolgoztunk, jó volt látni, hogy a napközbeni programokért felelős kari hallgatói önkormányzatok kiválóan tudtak együttműködni - fogalmazott a tábort követően Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

Az ország legnagyobb gólyatáborának kapui ismét megnyílnak szeptember 4-én, mikor is a bölcsész, informatikus, gazdász és agráros gólyák veszik birtokba a Kossuth Lajos Kollégiumokat és környékét. Programokból most sem lesz hiány! Az elsőéves hallgatók a táborban be tudnak majd iratkozni az egyetemre, a kari, tanulmányi tájékoztatók mellett versenyeken, főzésen, élményfürdőn és a HÖOK jóvoltából pedig sportvetélkedőkön vehetnek részt. A finálé most sem marad el! Egy igazán különleges borkóstolón ünnepelhetik meg a gólyák a tábor zárását!

Az első turnus során készült videók, fotók a DEHÖK Gólyatábor 2017 facebook eseményen tekinthetőek meg.

 

Fotók: Balogh Albert, Balogh Zsolt
DEHDK Sajtóiroda

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok