×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Jótékony szórakozás

2018-12-20

December 12-én a moziélményt a jótékonykodással ötvözve rendezett vetítés-sorozatot a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi-, Informatikai-, Természettudományi és Technológiai Karának Hallgatói Önkormányzata és az Apolló Mozi. 


A legtöbb ember szereti a filmeket és szeret moziba járni, így ezt a tevékenységet igyekszik kihasználni a Debreceni Egyetem három kara az Apolló Mozival karöltve. A Jótékonysági mozi est évek óta része az adott esztendő programtervének, és népszerűsége töretlen az egyetemi polgárok körében. Ezen állítást igazolja, hogy a mozi est előtti pár napban az elővételes jegyek csaknem mindegyike elfogyott, a helyszíni jegyhez már csak néhány szerencsés próbálkozó jutott az Apolló Moziban.

 

 

Azok számára, akik nem kívántak élni a filmnézés lehetőségével, a karok kedvezményes árú támogatói jegyet biztosítottak. A nap egy gyermekeknek szóló vetítéssel kezdődött, amely szintén a jótékonykodás jegyében zajlott: a fiatalok egy – a Kossuth Lajos Kollégiumok Kulturális Bizottsága által felajánlott – ajándékcsomaggal gazdagodva térhettek haza, kapcsolódva így a nemrég elmúlt Mikulás-naphoz.

 

 

A résztvevők az utóbbi időszak népszerű magyar és külföldi filmjeiből egyaránt válogathattak, melyeket három műsorsávban tekinthettek meg. Az első vetítés 18:00-kor kezdődött, míg az utolsó 23:00-kor. A három kar együttműködése értelmében a rendezvény teljes bevétele a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt illeti meg. 

 


Több vetítésre is csordultig megteltek a mozi termei, az így befolyó összeg pedig remélhetőleg nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az alapítvány gyermekei számára szebben teljenek az ünnepek. 

 


A mozi esttel párhuzamosan a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata egy másik jótékony kezdeményezéssel szerette volna szebbé tenni a Gyermekklinikán fekvő kisbetegek karácsonyát, a DEHÖK irodában illetve az Apolló moziban kihelyezett dobozokba egy tábla csokoládéval lehetett hozzájárulni ahhoz, hogy minden gyermek arcán mosoly legyen. 
 

 

DEHDK Sajtóiroda-Tóth Márkó
Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok