×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Itt a vége: bezárta kapuit a legek tábora

2017-09-14

Az első tábori ciklusban az Állam-és Jogtudományi Kar gólyáinak indult el a „kiképzés.” A szervezők katonai témára fűzték fel az újdonsült jogász hallgatók feladatait és programjait, így a terepmintás pólókról, továbbá kiegészítőkről már messziről felismerhették egymást. Pikachu, Batman, Dr. House és Demona – filmkarakterek bőrébe bújhattak a medikus gólyák, akik jelmezeikben mérték össze erejüket a különféle sorversenyeken. A Beavatott c. filmben megismert csoportokra osztották fel a szervezők a leendő óvoda- és gyógypedagógusokat. A Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar hallgatói a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy épp a Műveltekhez csatlakoztak a tábor idejére.
 

Egzotikus törzsek világát varázsolta a Kossuth Lajos Kollégiumokhoz a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint a Zeneművészeti Kar. A törzsek szerint leosztott és elnevezett csapatok között egyebek mellett beduinok, huaoranik, inkák és malájok is helyet kaptak. Nagy népszerűségnek örvendett az ifjonc egyetemisták között a Habparty, a Hawaii Party és a „légvár ország” ügyességi játékai. A gólyák esténként koncerteken ereszthették ki a gőzt.

A második turnusra a bölcsész, informatikus, gazdász és agráros gólyákat várták a szervezők. A borongós, hűvös idő ellenére az izgalmas programokkal, játékos vetélkedőkkel és szuper hangulatú koncertekkel sikerült „felforrósítani” a hangulatot. Az egyetem Főépülete körül kialakított éjszakai túra, valamint a tortúra egyaránt „hangos” sikert aratott a gólyák körében, emellett pedig az Aquaticumban immáron hagyománnyá vált közös csobbanás is pompás hangulatban telt. További izgalmakkal teli pillanatokat okozott még az Egy perc és nyersz! vetélkedő a Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak. A HÖOK is ellátogatott a táborba: országjáró roadshowjuk keretében a sport és a mozgás kulcsfontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet többállomásos sorversenyek útján.

Mindkét turnus látványos záróeseménnyel búcsúztatta el az elsőéveseket a gólyatáborokból. Az Egyetem téren – hagyományszerűen – magyaros hangulatú borkóstolóval és az elmaradhatatlan tűzijátékkal zárult a legek tábora. A csapatvezetők- és társak nem csak a gólyatábor idejére alakultak meg: közös főzéseken, csoporttalálkozókon és az egyetemi rendezvényeken újra feleleveníthetik a tábori emlékeket.

DHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya
Fotók: Kuti Gergő, Babits László György

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok