×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Idén is kezdetét veszi a gólyabáli szezon

2017-11-10

Ismét a gólyabáloké a főszerep, ez alkalommal is hat gólyabált rendez az egyetem 14 kara.


Való igaz, hogy az ország számos felsőoktatási intézményében találkozhatunk hallgatói- illetve gólyabálokkal, azonban csak kevés helyen adják meg a módját és teremtenek igazi báli hangulatot, ilyenek a Debreceni Egyetem gólyabáljai.

 

Az egyetem hallgatói önkormányzata és a kari önkormányzatok által szervezett események rendszerint november közepétől december elejéig zajlanak. Ezeken a bálokon nem a színpadok és fellépők száma dominál, sokkal inkább a dekoráció, a programok és a rendezvény magával ragadó hangulata. Többek között ezeknek köszönheti töretlen sikerét és látogatottságát a hallgatók, oktatók és dolgozók körében egyaránt.

 

 

„ -A gólyabálok azért különleges események, mivel minden egyes gólyának csupán egyszer van egy ilyen pillanat az életében. Ugyanúgy ahogy a szalagavató során, a tanulmányok végén egy tánccal köszönjük meg azt, hogy itt tanultunk, gólyabál esetén ez pont fordítva, ekkor a tánccal, ezzel a nem mindennapi eseménnyel nyitják meg egyetemi éveiket” – fogalmazott Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

A 2017-es év báli szezonját az Állam és Jogtudományi Kar Hallgatói bálja nyitja meg, mely November 10-én kerül megrendezésre. Ez a bál nem csak az elsőéveseket célozza meg, kiemelt szerepet kapnak a végzősök is, akik tanulmányaik végéhez közeledve egy szalagot kapnak, mely emlékezteti őket az itt eltöltött évekre. November 18-án zajlik a medikus karok gólyabálja, ahol hagyományaikhoz híven idén is bálkirályt és bálkirálynőt választanak. Egy héttel később, november 24-én két bál közül is választhatunk, hiszen az Egészségügyi Kar Nyíregyházán-, míg a Gyermek és Felnőttképzési Kar gólyabálja Hajdúböszörményben kerül megrendezésre. Rögtön másnap ismét egy közös rendezésű bálra lesz lehetőség kilátogatni; November 25-én a Gazdaságtudományi Kar, Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar és a Műszaki Kar rendez közös gólyabált.  

 

 

A gólyabáli szezon záróeseménye a Bölcsészettudományi Kar, Informatikai Kar, Természettudományi és Technológiai Kar valamint Zeneművészeti Kar közös rendezésű gólyabálja – továbbá hagyományokból fakadóan a DEHÖK is ezt tekinti saját báljának, 2017. december 2-án kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem Főépületében.

 

Segítségképpen összegyűjtöttük Neked a gólyabálok Facebook eseményeit, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról.

 

DEÁJK XXI. Hallgatói Bál

Medical Fresher' Ball 2017 | Medikus Gólyabál 2017

GYFK Gólyabál

Egészségügyi Kar Gólyabál

Debreceni Egyetem / GTK - MÉK - MK Gólyabál 2017

Debreceni Egyetem / BTK IK TTK ZK Gólyabál 2017

 

DEHÖK PR iroda- Vasadi Mihály

Fotó: Mónus Anikó, Nagy Balázs

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok