×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Hagyomány és tradíció - Ilyen volt az idei Gólyabáli szezon

2017-12-08

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata a 14 kar részvételével hat gólyabált szervezett az őszi hónapokban, melyek ez alkalommal is töretlen népszerűségnek örvendtek.


Nem véletlen a cím elnevezése, hiszen sok évre visszamenő hagyomány már a Debreceni Egyetemen, hogy az elsőévesek ezzel az egyedi rendezvénnyel nyitják meg – természetesen informális körülmények között – egyetemi tanulmányaikat és töltenek el egy fergeteges éjszakát.

 

Négy különböző helyszínen volt gólyabál. Az Egészségügyi Kar Nyíregyházán, a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Hajdúböszörményben, az Állam- és Jogtudományi Kar a Lovardában tartotta a rendezvényét, míg a többi Kar a Debreceni Egyetem Főépületének lenyűgöző atmoszféráját választotta helyszínnek.

 

 

- Nagyon örülök, hogy idén is hatalmas érdeklődés volt a gólyabálok iránt. Ez is azt bizonyítja, hogy a hallgatóknak igénye van arra, hogy kiszakadva a hétköznapokból, szép ruhát öltsenek magukra és igazán impozáns környezetben találkozzanak hallgatótársaikkal – fogalmazott Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Gólyabálok idén is óriási sikert arattak, hiszen több mint négyezer hallgató vett részt ezeken a nem mindennapi eseményeken és szórakozhattak kulturált körülmények között. A változatos dekoráció és báli hangulat mellett nem elhanyagolható a zenei kíséret sem, mivel olyan neves előadók léptek fel a gólyabálokon mint például Szandi, Csordás Tibi a Fiesta zenekarból, a Bon Bon vagy éppen a Sztárban sztár című műsorból jól ismert Király Viktor. Magyarország legismertebb könnyűzenei előadóin kívül báli zenekarok illetve dj-k is színpadra léptek, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelő zenei irányzatot.

 

 

A gólyabálokat rendszerint az elsőévesek tánca nyitja meg, mely ez évben sem történt másként. Idén is választékos volt a felhozatal, találkozhattunk angol és bécsi keringőkkel, magyar néptánccal vagy épp rock ’n roll táncot előadó elsőévesek nyűgözték le a rendezvényre kilátogató oktatókat és hallgatótársaikat.

 

Bízunk benne, hogy Ti is hasonlóan jól éreztétek magatokat a gólyabálokon és visszajáró vendégként köszönthetünk benneteket a 2018-as bálokon is!

A bálokon készült fényképek pedig megtekinthetőek az alábbi felületeken:
 

DEÁJK XXI. Hallgatói Bál

Medical Fresher' Ball 2017 | Medikus Gólyabál 2017

GYFK Gólyabál /Hamarosan../

Egészségügyi Kar Gólyabál

Debreceni Egyetem / GTK - MÉK - MK Gólyabál 2017

Debreceni Egyetem / BTK IK TTK ZK Gólyabál 2017 

 

DEHÖK PR Iroda- Vasadi Mihály

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok