×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Ha ősz, akkor Koli Napok!

2017-10-19

A Veres Péter Kollégium és az Arany Sándor Diákapartman lakóinak ez a hét sem telt eseménytelenül: az Őszi Koli Napok hozott újabb színt a hallgatói hétköznapokba.


Főzésre, valamint mozgásra invitálta a Veres Péter Kollégium Kulturális Bizottsága a Böszörményi úti campus kollégistáit és hallgatóit az Őszi Koli Napokon. Az október 16. és 17. között zajló programsorozatot közös bográcsozással nyitották meg. Paprikás krumpli, slambuc és gulyásleves is rotyogott a bográcsokban, ahol a pikáns ízek elmaradhatatlan kísérőjeként zenés mulatság szolgáltatta a talpalávalót. A főzőversenyen a három legfinomabb fogás kuktáit díjazták. A kültéri program idején a Környezetvédelmi Bizottság csikkgyűjtő akciót szervezett. Az összegyűjtött cigicsikkeket a Zöld Pont irodába adhatták le a környezettudatos résztvevők. A legtöbb cigarettavéget betakarító hallgatót ajándékutalvánnyal jutalmazta a Bizottság.

 

 

Akciódús délelőttel kezdődött a második nap: öt fős csapatok fegyverkeztek fel egymás ellen lasertag és paintball összecsapásokon. Több mint száz festéktölténnyel indulhattak „harcba” a jelentkezők és közel húsz percen át tartott az adrenalinlöket. Az újonnan bevezetett akciójátékok hatalmas népszerűségnek örvendtek a hallgatók körében. A folytatásban a fiúk házi focibajnokságon hajtottak a dobogós helyekért, míg a hölgyek az előző napi magyaros finomságokat zumba edzésen dolgozhatták le.

 

 

A kolibál idén új helyszínen és új névvel debütált: kolivigadalom névre keresztelve a Kazánházban várta a szórakozni vágyókat. A harmadik alkalommal megrendezett estély megnyitóját követően pezsgővel koccinthattak a bálozók. A welcome drink után többfogásos vacsora következett, majd megannyi értékes nyeremény talált gazdára a tombolasorsoláson. A báli forgatag hajnalig tartó tánccal zárult.

 

 

„A rendezvény megkönnyíti az új kollégistáknak a beilleszkedést a kollégiumi és egyetemi közösségekbe egyaránt. Lehetőség nyílik a már meglévő vagy épp kialakuló barátságok megerősítésére is: a Koli Napok összekovácsolja a hallgatókat. Az első félév közepéhez közeledve pedig kikapcsolódási lehetőségként is szolgál” – összegezte a Koli Napok jelentőségét Marcsisin Tibor, a Veres Péter Kollégium Kulturális Bizottság elnöke.

 

Az Őszi Koli Napokon a kollégistákkal és külsős résztvevőkkel együtt több mint ötszázan lazítottak. Aki kimaradt az őszi felvonásából, ne szomorkodjon, hiszen tavasszal újra a Böszörményi úti kolisoké lesz a főszerep a Tavaszi Koli Napokon.

 

DEHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya
Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok