×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Gurméfesztivál a javából!

2017-10-16

Kreativitásból és különleges ízvilágokból nem volt hiány a BTK-IK Gólyatábor afterpartyán.


Igazi különlegességként szervezte meg a Bölcsészettudományi és az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata az idei gólyatábor after buliját. Egy gólyatábori vicces történetből kiindulva hirdették meg a „magyarok gírosza” versenyét.

A lángossütő verseny (mert, hogy a magyarok gírosza igazából lángos), a Gírosz Himnusz felcsendülésével kezdődött, mellyel a szervezők kedveskedtek a jeles esemény alkalmából.

A BTK-IK HÖK a lángos tésztájához biztosította a szükséges alapanyagokat, a különböző feltétekről viszont a csapatoknak kellett gondoskodniuk. Így jöhetett létre a gíroszos, a cukros-csoki öntetes, és a ketchupos lángos.

A csapatok a kapott alapanyagokból tésztát gyúrtak, majd dagasztottak. Az előkészületek után a Campus Catering Lángosos kocsijában sültek ki a „gíroszok”. A 15 induló csapat különböző fantázia nevű lángosokkal kápráztatta el a zsűrit. Volt itt Hosszúgíroszka, Egy lángos mindfelett, és az Utolsó vacsora is.

A nagyérdemű zsűri - és az esemény értelmi szerzői - Ónadi János, Varga Zoltán és Antal Balázs mind a 15 lángost megkóstolták, és a textúra, ízvilág és savasság alapján értékelték a remekműveket. Az első helyezett giroszos lángos mellett még további helyezéseket és egy különdíjat is kiosztottak a kóstoló zsűritagok.

A versenyt egy jó hangulatú fröccspong követte, ahol az induló csapatok 2v2-ben játszhattak, tét nélkül, csak a móka kedvéért. Az este karaokeval és DJ Satu szettjeivel zárult a Kolkávban.

DEHDK Sajtóiroda- Kovács Eszter Csilla

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok