×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

½+ GTK-MÉK = Felezés

2018-04-14

Főzés, éjszakai túra, pálinkakóstolóval egybekötött vacsora –több mint 1500 hallgató bulizott a Böszörményi úti campuson.


Félúton járnak diplomájuk megszerzésében a GTK-MÉK másodéves alapszakos, valamint elsőéves FOSZ- ésmesterszakos hallgatói, amit az ilyenkor szokásos Felezéssel ünnepeltek meg. Rögtön a nulladik napon magukra is öltötték az esemény hivatalos pólóit, sokan pedig ebben bulizták át az éjszakát Pixa és HELLDANCE zenéire. A nyitónapon fakanalat ragadtak és bográcsot (vagy épp házilag barkácsolt grillrácsot) állítottak a felező hallgatók a Veres Péter Kollégium mögötti téren. Sercegve pirultak a szalonnakockák a hagymakarikákkal, végül a bográcsalapból főleg paprikás krumpli és slambuc került a tányérokra. A jóllakott hallgatók az első este végén is a Kazánházban lazítottak.

 

 

A második nap is azoknak a felezőknek kedvezett, akik szeretik a hasukat és az extra csípős ízektől sem riadnak vissza. Chili Burger evő versenyt hirdettek, ahol fiúk és lányok egyaránt harcba szálltak a hajmeresztően pikáns fűszerekkel. Amíg a versenyzők „felpaprikázott” hangulatban küzdöttek az elemekkel, addig szurkolóik rekeszizmait Lóránt Barnabás (Trabarna) humorista dolgoztatta meg. Végül csak egy valaki kerekedett felül a chilipaprikával megbolondított burgereken: Kiss Zsolt, a GTK kereskedelem-marketing hallgatója bizonyult vasgyomrúnak. A chili paprika csípős élményét az idei Campus Fesztiválon heverheti ki a GTK-HÖK jóvoltából, de akár újra is felidézheti az izzasztó ízeket a Sárréti Chilifarm paprikáival. Azt pedig, hogy milyen gyorsan küzd meg velük, az elnyert G-Shock karóráján mérheti majd le.

 

Az éjszakai túra állomásait a Böszörményi úti campuson állították fel a szervezők. Játékos és sportos feladatok egyaránt várták a hallgatókat: pillecukor activity vagy épp százlábú futás nehezítette az éj leple alatt zajló versenyt. A vetélkedő fáradalmait hajnalig tartó bulival táncolhatták ki magukból a hallgatók a Kazánházban. Felező vacsorával zárult a négy napos programsorozat, ahol három fogásos menüvel és ötféle, különlegespálinkával várták a „félidőnél járó” hallgatókat. A talpalávalót a Panorama Party Showband húzta hajnalig.

 

 

A Felezés a GTK-MÉK Hallgatói Önkormányzatok egyik legsikeresebb tavaszi rendezvénye. Nagy Péter, a GTK-HÖK elnöke szerint a siker titka a szervezettség, valamint az, hogy elsősorban a hallgatók igényeire figyelnek a programok összeállításakor.

 

-Az idei szervező csapattal maximálisan meg vagyok elégedve, hiszen mindenki hozta azt, amit a több hónapos szervezés alatt kitűztünk közös célul. Sikerült rengeteg felezőt, és nem utolsó sorban más egyetemistákat is megmozgatnunk. Nagyon örülünk, hogy sikerrel zárhattuk a Felezést. A Sárgulást is ilyen színvonalon szeretnénk végigcsinálni – foglalta össze az idei Felezés eredményeit Nagy Péter.

 

 

Idén április 29-étől „sárgulnak be” hét nap erejéig a GTK-MÉK végzős hallgatói. A Debreceni Egyetem / Sárgulás 2018 Facebook-eseményen már most kikeresheted, mi az a program, amit semmiképp sem hagyhatsz ki.

 

DEHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok