×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

ÉPEN, egészségesen

2018-04-12

Szűrések, vizsgálatok és véradás. Több száz hallgató vett részt az idei Értünk Prevenciós Egyetemi Napokon.


A Debreceni Egyetem Egészségügyi Bizottsága immár kilenc éve próbálja felhívni a hallgatók figyelmét az Értünk Prevenciós Egyetemi Napok alkalmával, az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára. Április 9-11. között érdemes volt ellátogatni a Böszörményi úti campus Aulájába és a Főépület Díszudvarára, hiszen az egészségük ellenőrzése mellett különféle rendezvénybelépőkkel és ajándékvacsorákkal is gazdagodhattak a szűréseken résztvevők.

 

 

A standokon többek között vérnyomás-, vércukor, BMI - és koleszterinszint-mérés, dietetikai sarok, szemészeti- és ortopédiai vizsgálat és fogászati szűrés várta az egyetemi polgárokat. Az orvosi vizsgálatokban többek között a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete nyújtott segítséget, de a DOE mellett a Sporttudományi Intézet, a Mályvavirág Alapítvány, a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete, a Holnapom Egyesülete és a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés- és Esélyegyenlőségi Központjához is fordulhattak minden egészségügyi és életmódfejlesztési kérdéssel kapcsolatban.

 

 

Az Egészségügyi Bizottság által rendezett program célja volt, hogy barátságosabb környezetet teremtsenek az orvosi vizsgálatok alkalmával, és felhívják a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára.

 

-A szűrővizsgálatok nagyon fontosak, hiszen például a cukorbetegség is népbetegségnek számít, így szeretnénk felhívni a hallgatók figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el az egészségüket. Az ilyen rövid egészségfelmérések alkalmával a szakértők meg tudják állapítani, hogy egy adott problémánál szükséges-e orvoshoz fordulni – tette hozzá Taskó Anita, a DEHÖK Egészségügyi Bizottságának elnöke.

 

 

Az ÉPEN alkalmával lehetőségünk nyílt véradásra, illetve megtanulhatták az egyetemisták, hogy hogyan végezzenek önvizsgálatot magunkon, amivel szintén sok betegséget megelőzhetnek.

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok