×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#

DEHÖK

0000-00-00

Kétezer négyzetméteren, tizenöt standdal és megannyi színpadi programmal várta a fesztiválozókat a Debreceni Egyetem az idei, jubileumi Campus Fesztiválon. A Hallgatói Önkormányzat (DEHÖK) programjai is színesítették a Nagyerdei Stadion mellett felépített Egyetem tér programját.

A Külügyi Bizottság látványos és egyben legnépszerűbb játéka az országok neveivel színesített óriáspörgettyű volt. A látogatók a pörgetést követően kérdések által ismehették meg, illetve mutatahatták be tudásukat az adott régió kultúrájával, történelmével, vagy épp gasztronómiájával kapcsolatban. A kvízjáték megfejtőit értékes nyereményekkel jutalmazták. Az országismereti vetélkedő mellett elmaradhatatlan szerepet kaptak a külföldi tanulmányi lehetőségek, mint az Erasmus, Erasmus + valamint a Campus Mundi népszerűsítése is.

„Mint minden évben a DEHÖK Külügyi Bizottsága idén is megjelent a Campus Fesztiválon azért, hogy tájékoztassuk az Egyetem téren megjelent hallgatókat arról, hogy milyen lehetőségeik vannak külföldön, illetve milyen ösztöndíjakkal tudnak kiutazni.”–foglalta össze a bizottság szerepét Kiss Petra, a Külügyi Bizottság alelnöke.

Környezettudatosság és fenntarthatóság – ezeket a gondolatokat képviselte az Egyetem tér színes forgatagában mintegy „zöld foltként” a Környezetvédelmi Bizottság.

„A Campus Fesztiválon is szeretnénk megvalósítani azt, hogy ne szemeteljenek a hallgatók. Hiába is egy fesztivál, akkor is egy zöld övezetben vagyunk, fontos, hogy ne tegyük tönkre. Úgy gondolom, hogy rengeteg hallgató megfordul a Campus Fesztiválon, nem csak Debrecenből, hanem országszerte érkeznek ide fiatalok, így több emberhez eljuthat mindaz, amit képviselünk.”–fogalmazott Keresztes Bence, a Környezetvédelmi Bizottság tagja.

Az Egészségügyi Bizottság az egészségtudatosság, prevenció szolgálatában várta a látogatókat. Szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsadással hívták fela figyelmet az éves vizsgálatok fontosságára.

„A standunknál el tudunk végezni kórházi sorban állás, továbbá mindenféle macera nélkül egy-két alapvizsgálatot. Komoly betegségeket tudunk ezáltal elkapni, és tudjuk a betegeket továbbirányítani.”–jellemezte a szűrővizsgálatok jelentőségét Taskó Anita, az Egészségügyi Bizottság alelnöke.

A DEHÖK bizottságai a nyár végén sem pihennek, már elkezdődtek az őszi szemeszterre tervezett akciók, programok szervezési előkészületei.

Kövessétek a bizottságokat facebookon, hogy mindig naprakészek legyetek!
Egészségügyi Bizottság
Környezetvédelmi Bizottság
Külügyi Bizottság

 

Hajdú Orsolya

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok