×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

DE jó, hogy itt vagy! - Gólyatábor a Debreceni Egyetemen

2017-08-29

Élmény, barátság, közösség, minőség – hagyományaihoz híven ezek jegyében szervezi meghazánk legnagyobb gólyatáborát a Hallgatói Önkormányzat két turnusban augusztus 28. és szeptember 8. között.

  • Nagy sikerrel szerveztük a tábort, a jelentkezők száma idén is növekedett. A kollégiumok férőhelyeit maximálisan feltöltöttük. Ez azt jelenti, hogy a gólyák is értékelik a szervezők odaadó munkáját – fogalmazott a tábor létszáma kapcsán Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Augusztus 28-tól szeptember 1-ig a jogász, óvónő, mérnök, természettudós, zenész, egészségtudományi, valamint medikus gólyák „fészkelik be” magukat a Kossuth Lajos Kollégiumokhoz és környékére. A második turnusban, szeptember 4-8. között pedig a Bölcsészettudományi, Informatikai, Gazdaságtudományi, továbbá a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar újdonsült egyetemi hallgatóit köszöntik a gólyatáborban.

  • A hallgatóság egy páratlan közösségi élményre tesz szert a gólyatáborban, ahová az idén kétezer háromszáz gólya érkezik. A tizennégy kar hallgatói egy szervezett gólyatáborban vesznek részt, melynek szervezése az előző évekhez hasonlóan gondosan történt. Kiképzett gólya tutorok segítik az elsőéves hallgatókat a tábor ideje alatt – foglalta össze az előkészületeket Szilvássy Zoltán rektor.

Az országos szinten is kiemelkedő tábor hosszas előkészületek eredménye. A szervezők már tavasszal elkezdik a programok, fellépők összeállítását. Májusban kezdődik a csapatvezetők többlépcsős válogatása is, akiknek számos felkészítő tréningen kell bizonyítaniuk hozzáértésüket. A tizennégy egyetemi kar csoportvezetői augusztusban esnek át a végső rostán egy-egy csapatépítő tábor keretében.

A gólyatáborban többek között ügyességi feldatok, sorversenyek, éjszakai túra és kvízjátékok keretében mutathatják meg rátermettségüket az elsőéves hallgatók. A vetélkedők fáradalmait egy közös csobbanás formájában pihenhetik ki az Aquaticumban. Fontos része a tábori hétnek a beiratkozás, amely során hasznos tudnivalókkal, illetve kari tájékoztatókkal is segítik a hallgatókat az ügyintézésben. A hét látványos záróeseménnyel ér véget: borkóstolóval és tűzijátékkal búcsúztatják a gólyákat az Egyetem téren.

A minőségi szórakozás mellett fontos szerephez jut az adománygyűjtés is. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat a SZÖSZ Egyesülettel karöltve már évek óta nagy sikerrel hirdeti meg „Mit hozott a gólya?” elnevezésű tanszergyűjtő-akcióját, amire idén is várják a felajánlásokat. Ebben az évben a debreceni átmeneti otthonok lakóit, valamint a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által működtetett művészeti iskolákat támogatják tanszercsomagokkal.

A hallgatói élet egyik legmeghatározóbb eseményére, a gólyatáborra, színvonalas programokkal, érdekes feladatokkal, koncertekkel és rengeteg élménnyel várja a Debreceni Egyetem gólyáit az ország legnagyobb gólyatábora: DE jó, hogy itt vagy!


 

DEHDK Sajtóiroda Hajdú Orsolya

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok