×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Boldog sárgulók

2018-05-15

Főzőverseny, éjszakai túra, tanár-diák vacsora, sárgulási felvonulás és bál. Közel félezer végzős hallgató búcsúzott a Debreceni Egyetemtől. 


A Gazdaságtudományi-, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar végzősei számára április 29 - május 5. között szervezett a két kar hallgatói önkormányzata sárgulási hetet. A sárgulásnak kettős célja van: egyrészt a végzősök búcsúznak a várostól, felkeresik a nevezetes helyeket, valamint jelezik az intézménynek, hogy megérettek, mint a búzakalász, tehát készen állnak, hogy tudásukat az egyetem falain kívül is kamatoztathassák. A sárgulási héten színes programokkal, közösségi rendezvényekkel és koncertekkel várták a végzős diákokat. Főzés, éjszakai túra, tanár és diák est, Sárgulási Vacsora és Pálinka Kóstoló is szerepelt a programok között.

 

 

Nem múlhat el sárgulás felvonulás nélkül. A sárgulási menet közel 80 lovasfogata a Böszörményi úti campusról indulva járta körbe a várost. A látványos menet minden évben örömteli hangulatban telik a végzősök számára, a népviseletbe öltözött diákok táncai pedig az egyetemistáknak és a városlakóknak is nagy élmény. A végzősöket a Kossuth téren sokan várták, Barcsa Lajos alpolgármester és Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja köszöntötte a sárgulókat. A végzősök tánc- és énektudásukat is megmutatták a főtér nagyközönségének, majd folytatódott a menet. A Debreceni Egyetem Főépülete előtt Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja mellett az intézmény nevében Jávor András rektori főtanácsadó köszöntötte a végzősöket. A fogatok visszaérkezését követően a hagyományos korsóavatóra került sor a Böszörményi úti campus főépületének aulájában.

 

 

A Kazánház a hét minden éjszakáján nyitva állt a szórakozni vágyók előtt. Többek között a Katapult DJ, MR. Vasovski, DJ Szecsei, a Helldance, LL Junior illetve DJ Juhász Laci szórakoztatta a sárgulókat.

 

 

- Kiváló hetet tudhatunk magunk mögött. Sikerült véghezvinnünk azt, amit elterveztünk, rengeteg egyetemistát és külsős résztvevőt is megmozgatnunk. Az általunk használt értékelő felületen a hallgatók átlagosan 8,9-re értékelték a sárgulási hetet, ami szerintem egy nagyon szép eredmény- fogalmazott a rendezvényt követően Nagy Péter, a GTK HÖK elnöke.

 

 

A hét zárása a szombat esti Sárgulási bál volt, ahol a The Night Band és Pápai Joci gondoskodott az ünneplők hangulatáról.

 

DEHDK Sajtóiroda

Fotó: Fazekas Balázs

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok