×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Befejeződött a medikus maraton

2018-05-03

A Debreceni Egyetem Medikus Karainak Hallgatói Önkormányzata ismét megszervezte hagyományos rendezvényüket – ez alkalommal három különböző helyszínen – a Medikus Hetet.


Az orvosis hallgatók által szeretett oly szeretett mini fesztivál ez alkalommal Április 23-27 között várta a kikapcsolódni vágyó hallgató sereget. Az esemény ez alkalommal is egy közösségépítő főzéssel indult, ahol most is megtelt a Markusovszky III. Kollégium mögötti parkoló. A zord időjárás sajnos nem kímélte a főzőcsapatokat, azonban ez csöppet sem szegte kedvüket és tovább folytatódott a főzés, az est hangulatfelelőse pedig DJ Mátyus volt.

 

 

A hét programjai közül az egyik legnagyobb érdeklődés az Országos Egyetemi Sörpong Bajnokság debreceni selejtezőjén volt, ahol kiderült, hogy mely csapatok mérkőzhetnek meg Budapesten a Dunai Regatta döntőjében. Az éjszaka ez alkalommal sem telhetett el buli nélkül – miután a Zion Refresh előmelegítette a terepet, a Brains zenekar tette fel az i-re azt a bizonyos pontot, amit később Chris Lawyer szettje követett.

 

 

A kedd este fáradalmait követően nem csökkent a lelkesedés, és másnap a borkóstolón ez alkalommal is több mint 200 hallgató vett részt és kóstolta meg a finomabbnál finomabb nedűket. Rendhagyó módon a szerdai bulinak a Klinika Klub adott otthont és egy igazi 90-es évek bulin vehettek részt a hallgatók.

 

A rendezvény negyedik napján sem pihentek a medikus sereg, sőt, a rendezők idén is lehetőséget biztosítottak a szórakozás mellett a jótékonykodásra és futást szerveztek a Nagyerdei Stadion körül. Csütörtök estére visszaköltözött a rendezvény a HALL-ba és a magyar és külföldi hallgatókból egyaránt felálló Willy Wonka and the Loompas zenekart a Hősök koncertje, majd Metzker Viktória szettje követett. A medikus héten ez alkalommal is volt külföldi fellépő, DJ MX (UK) személyében.

 

 

- Az orvosis karok közös gyermekének tekintjük a Medikus hetet, és mint szülei a rendezvénynek ez alkalommal is törekedtünk arra, hogy a szórakozás mellett lehetőséget biztosítsunk a szabadidős programoknak és a jótékonykodásnak egyaránt – fogalmazott Deák Máté Sándor, a DEHÖK újonnan megválasztott Nagyerdei campusért felelős alelnöke.

 

A jótékonysági futás során összegyűjtott javakat a Medikus HÖK a DEKOM-nak ajánlotta fel, akik vidéki rároszorolú családok között fogják szétosztani a futás során felajánlott tartós élelmiszereket. A rendezvény zárónapjának keretein belül megrendezésre került az International Food Day is, mely most is több ezer vendéget fogadott. 

 

Habár még alig ért véget a rendezvény, a szervezők már elkezdték lerakni a jövő évi rendezvény alapjait.

 

DEHÖK PR Iroda- Vasadi Mihály

Fotó: Balogh Zsolt

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok