×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Az elmaradhatatlan Éjféli

2018-02-27

Négy évtizede töretlen sikernek örvend a komoly- és könnyűzenét, illetve a humort is ötvöző Éjféli Koncert a Debreceni Egyetemen.


Hangos siker követte a 44. Éjféli Koncertet. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Hallgatói Önkormányzata február 23-án tartotta a kar életében legnagyobb hagyományokkal bíró hallgatói rendezvényét. A fiatal zenészek mellett meghívott vendégelőadók és persze az utóbbi évek kedvelt műfajának számító stand-upcomedy-sek sem maradhattak ki a repertoárból.

 

 

Az Anima Group mellett a WindSingers acappella együttes egyedi hangzású jazz és pop repertoárja igazi zenei csemegéket ígért az est hangolódásához. A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs humor bon-bonjaira a teltházas közönség rendre „ráharapott” így nem volt kérdés, hogy a Karinthy-gyűrűs humoristák meghívása telitalálat volt a koncert szervezőitől. Az éjféli finálét megelőzően a szervezők továbbra is tartogattak meglepetéseket. A Debrecen Dixiland Jazz Band különleges felállással, Gyárfás István gitárművésszel kiegészülve, több új feldolgozást is bemutatott az Éjféli Koncert közönségének nagy örömére. A zenekar dixieland-örökzöldek mellett a ragtime-korszak különlegességeivel is megörvendeztette a hallgatóságot.

 

 

-Az Éjféli Koncerten idén is bizonyosságot nyert, hogy a komoly-és könnyűzene, a nevetés és a különleges produkciók továbbra is fontosak a közönségnek, örülünk, hogy most is remek hangulatban telt az este – fogalmazott Erdei Enikő, a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

 

Éjfélkor a hagyományos 12 gongszót követően a hallgatók szórakoztató, tréfás műsora tette emlékezetessé az éjszakát. A műsorban megelevenedett az ősrobbanás, a koncert előtti készülődések izgalmai kicsit más szemszögből, de felavatásra került a kar új dékánja, Lakatos Péter is, aki először vállalt szerepet a műsorban. Az Éjféli Koncertek elmaradhatatlan szereplője Duffek Mihály professzor úr humortól sem mentesen mesélte el a nyuszi történetét, aki minden zenészt megajándékozott egy-egy hasznos eszközzel. Az ütősök mellett a vonós szekció és a fúvósok is kitettek magukért, igazi örömzenélés alakult ki a műsor végére. Több hallgató is megcsillogtatta zenei tudása mellett énekhangját is a közönség nagy örömére. A derűs, mulatságos hallgatói produkciók megkoronázták az estét, a könnyed szórakozást és zenei csemegéket a Liszt termet megtöltő közönség pedig hatalmas tapsviharral jutalmazta.

 

A rendezvényt hajnalig tartó buli és Jazz Café zárta Keskeny Richárd közreműködésével.

 

DEHDK Sajtóiroda

Fotó: Mikolai Márk

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok