×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

A legek tábora

2017-07-29

Tizennégy kar, háromezer gólya, hatszáz szervező és megannyi élmény – ismét várja az ország legnagyobb gólyatábora a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatóit.

 

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának gólyatábora 2007 augusztusában nyitotta meg kapuit első alkalommal, akkor négy kar részvételével. Az évek elteltével bővült a táborba bekapcsolódó karok névsora, és idén a tizenegyedik tábort ismét mind a 14 kar részvételével tartják. Augusztus 28. és szeptember 1. között a jogász, óvónő- gyógypedagógus, mérnök, természettudós, zenész és az orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatóké lesz a főszerep. A második héten, szeptember 4-8. között a bölcsész, informatikus, gazdász és agráros gólyák veszik birtokba a már megszokott Kossuth Lajos Kollégiumokat és környékét.

 

A gólyatábor az év egyik legfontosabb hallgatói rendezvénye.

 

Az ország legnagyobb gólyatáborának előkészítése már tavasszal elindult, a Hallgatói Önkormányzatok képviselői, tisztségviselői pedig júniusban elkezdték a gólyatábori csapatvezetők többlépcsős kiválasztását, a legrátermettebb szervezők keresését. A DEHÖK idén is kiemelten figyelt a csapatvezetők, instruktorok felkészítésére, így augusztusban csapatépítő táborokat tartanak a 14 kar hallgatóiból álló vezetői teamnek.

 

- A “legek” gólyatábora mindig bebizonyítja, hogy a DEHÖK milyen hatékonyan tud együttműködni a 14 kari önkormányzattal és így egy szervezett és kulturált rendezvény keretein belül tudja köszönteni az elsőéves hallgatókat. Remélem idén is rekordot döntünk, és sok elsős fog részt venni a gólyatáborban - fogalmazott Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

 

A tábor programjai most is változatosak lesznek. A beiratkozás, tanulmányi, könyvtári és szakos tájékoztatók mellett a hallgatókat csapatépítő feladatok, nappali és esti vetélkedők, sportprogramok, élményfürdőzési lehetőség, megannyi koncert és meglepetés várja - folytatta Bognár István Ádám.

 

A két turnus alatt egy közel 500 fős kiszolgáló, segítő, technikai, orvosi ügyeletért és biztonságért felelős személyzet is dolgozik. Az elmúlt évek negatív, más felsőoktatási intézményekben történt atrocitásai kapcsán a szervezők igyekeznek a prevenció jegyében eljárni, így az idei évben is a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) munkatársai egy "pihenő lounge"-ban fogják várni minden nap a táborozókat a rendezvény ideje alatt. Emellett egy lelkisegély forró drót is működik a tábor teljes időtartama alatt, ha valakinek segítségre lenne szüksége, telefonon hívhatja a szakembereket.

 

A gólyák a készülődés minden pillanatát nyomon követhetik a DEHÖK Facebook oldalán és Instagram profilján, illetve Youtube csatornáján, emellett a tábor hivatalos Facebook eseményén is mindennap hasznos információkat kaphatnak.

 

A gólyatáborba augusztus 18-ig jelentkezhetnek az érdeklődők IDE kattintva.


Segítségképpen összeszedtük Neked a gólyatábori eseményeket illetve csoportokat.

 


DE ÁJK Gólyatábor 2017

 

 


DE // Bölcsészettudományi és Informatikai Kar Gólyatábor 2017

 


DE GYGYK Gólyatábor 2017 - "A Beavatott"

 

 


DE GTK Gólyatábor 2017

 

 

Debreceni Egyetem Medikus Gólyatábor 2017 (ÁOK-EK-FOK-GYTK-NK )

 


Debreceni Egyetem MÉK Gólyatábor 2017

 

 


DE MK Gólyatábor 2017

 

 


XIII. RealitáSOCK Gólyatábor Debreceni Egyetem TTK ZK 2017

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok