×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Ha újrakezdhetnéd az egyetemet, melyik karon tanulnál?

Rendezvényeink

 

 

Felezés, Sárgulás

 

A Böszörményi úti Campuson tanuló GTK és MÉK hallgatók számára, akik képzési idejük felét sikeresen már teljesítették hagyományosan áprilisban tartanak   A négy nap több mint 500 hallgatót csapatversenyek, főzőverseny, stand up comedy, éjszakai túra, oktatói vacsora és minden este buli várja a törzshelyükön, a Kazánházban.

 

A Debreceni Egyetem egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal bíró rendezvénye a  Sárgulás. Minden év májusában közel ötszáz végzős részvételével tartják  egy héten keresztül. A rendezvény már a második világháború idején is hagyomány volt, amelyet a hetvenes években élesztettek újjá. 2017-ben már 43. alkalommal tart a GTK és MÉK karok végzőseinek Sárgulási hetet az egyetem Hallgatói Önkormányzata.

 

A Sárgulás elnevezés eredete onnan ered, hogy a búzakalász érése és a hallgatók „érése” között párhuzamot lehet vonni, hiszen a végzős hallgatók is eléggé érettek már ahhoz, hogy tudásukat az egyetem falain kívül kamatoztathassák.

 

A programokkal teli hét leglátványosabb része a Sárgulási felvonulás.  A népviseletbe öltözött diákok  lovas fogatokon járják be a várost. A felvonulás egyik fő állomása a Kossuth tér, ahol a debreceni Nagytemplom előtt mindenki megnézheti a végzősök tánc bemutatóját. Utolsó állomásként az egyetem Főépületénél csikósbemutató és a sárgulók előadása zárja a felvonulást. A hetet korsóavatóval és Sárgulási bállal zárják a hallgatók.

 

 

Szevasz Tavasz és Campus Szüret

 

A Lovardában 3 napon keresztül tavasszal és ősszel elsősorban az ÁJK, az IK és a Campus Hotel hallgatói számára szerveznek programsorozatot. Sport-és szabadidős versenyek, tanár-diák találkozó, póker, focibajnokság, LAN Party, Campusland, hússütés, Sör- és fröccsterasz, hajnalig pedig neves fellépők várják az egyetemistákat a Kassai úton.

 

 

Műszaki Sörsátor

 

Műszaki képzésekben résztvevő hallgatók Nincs ősz és tavasz teltházas MK Sörsátor nélkül! Három napon át tartó szórakozást ígér a Műszaki Kar Hallgatói Önkormányzatának rendezvénye a Kassai úti campuson, a Lovardában. A leglátogatottabb sörsátorként tartják számon, ahol esketés, főzőverseny, tésztahíd építő verseny, csocsó, póker lézershow, karaoke, esténként élő, mulatós és retro zene és sztárfellépők is várják a közel 3000 fős közönséget.

 

 

Medikus Hét

 

Orvos és- egészségügyi képzésekben résztvevő hallgatók A debreceni orvos- és egészségügyi képzést nyújtó karokon (ÁOK, FOK, GYTK, NK) több mint 10 évre nyúlik vissza a medikusok tavaszi hetének szervezése. A hallgatók életében az országos Medikus Kupa mellett a tavasz másik nagy rendezvénye a Medikus Hét. A 3 napon keresztül közel 3000-ren vesznek részt főzőversenyen, Medikus Tusán, kvíz, póker- és sportversenyeken, csocsó bajnokságon, borkóstolón. A hajnalig tartó buli alapozásáról amatőr zenekarok és stand up-osok, még a buli hangulatáról neves fellépők és zenekarok gondoskodnak.

A rendezvény vény nélkül kapható! Fogyasztása mindenkinek javasolt!

 

 

Debreceni Egyetemi Napok – DEN

 

A megújuló egyetemi napok az intézmény valamennyi hallgatóját megmozgatja 2017 őszén. Számos sport, szabadidős, szakmai és zenei program várja majd a kilátogatókat. A rendezvény helyszíne, a nagyerdő szívében található HALL és annak közvetlen környezete beleértve a Nagyerdei Víztorony területét is. Nappal pezsgő civiltér, szakmai előadások, sportprogramok, este pedig nagyszabású koncertek várják a  hallgatókat.

 

 

Gólyatábor

 

Az ország legnagyobb gólyatábora, mely 2016-ban ismét jelentkezési rekordot döntött 2800 fős résztvevői számával. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata két turnusban az Egyetem téri campuson szervezi 2017-ben már 11. alkalommal a DEHÖK Gólyatábort az egyetem mind a 14 karán tanuló diákoknak. A két turnus alatt egy közel 500 fős kiszolgáló, segítő, technikai, orvosi ügyeletért és biztonságért felelős személyzet is dolgozik.

 

A minden tekintetben egyedülálló rendezvény programjai között szerepel a beiratkozás, tanulmányi, könyvtári- és szakos tájékoztatók, nyelvi szintfelmérők, campus bejárások mellett éjszakai- és élményfürdőzés, color party, sport programok, „légvárország”, csapatépítő feladatok, nappali és esti vetélkedők, ki mit tud, kirándulás, koncertek valamint fináléként az elmaradhatatlan borkóstolóval egybekötött tűzijáték az Egyetem téri szökőkútnál. 2016-ban egy meglepetés koncerten is részt vehettek hallgatók, ahol a Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán ismét a dobok mögé ült.

 

 

Gólyabálok

 

Az elsőéves hallgatók egyetemi létük egyik legfontosabb hallgatói eseménye november - december hónapban a vizsgaidőszakot megelőzően a gólyabál. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és kari önkormányzatai hat gólyabált szerveznek négy helyszínen négy hét leforgása alatt. 2016-ban már csaknem 5000-ren ünnepeltek együtt a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatóinak legfontosabb rendezvényén, ahol a hagyományoknak megfelelőn az intézmény legfiatalabb diákjai nyitótánccal köszöntik a vendégeket. A bálok programjai között szerepel az egyetemi, kari és hallgatói vezetők ünnepi köszöntői, bálkirályok, bálkirálynők, hercegek és hercegnők választása, és a hagyományos gólyaeskütétel sem hiányozhat. A meglepetések mellett remek fellépők, zenekarok szórakoztatták a résztvevőket. A gólyabálokban persze a felsőbb évesek is nagy számban képviseltetik magukat. Közös gólyabált rendeznek a BTK, IK, TTK, ZK hallgatói számára, a debreceni orvos- és egészségügyi képzést nyújtó karok (ÁOK, FOK, GYTK, NK), illetve az agrár-, gazdaságtudományi és műszaki karok (GTK, MÉK, MK) szintén egy-egy bált rendeznek. Kari gólyabált tart az ÁJK, az EK és a GYFK.

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok