×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Újra sokakat megmozgatott a VPK Őszi Kolinapok

2018-10-26

A Veres Péter Kollégium (VPK) Kulturális Bizottsága, és a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata közös erővel igyekezett lehetőséget biztosítani a Böszörményi úti campus lakóinak a mozgásra, szórakozásra.


Az október 25-26 között rendezett programsorozat közös főzéssel indult, közel húsz csapat tagjai ragadtak bográcsot. Az indulóknak a változékony időjárás sem szegte kedvét, jó hangulatban, zene mellett igyekeztek lenyűgözni a zsűrit. A versenykiírás szabad kezet adott a kuktáknak, ugyanis semmilyen megkötést nem tartalmazott az elkészíthető ételekkel kapcsolatban. Természetesen „slágernek” számított a chilis bab, és különböző pörköltek is rotyogtak a tűz felett, de volt olyan is, aki spagettivel próbálkozott. Az első helyet végül vörösboros szarvaspörkölttel sikerült megkaparintani.

 

A második nap elsősorban a sportról szólt: négy csapat küzdött meg egymással a foci kupa első helyéért. A mérkőzések játékideje 2x10 perc volt, mindenki megmérkőzött mindenkivel, s végül az így legtöbb pontot szerző együttes végzett az első helyen, illetve a legjobb góllövőt is díjazták.

 

A második napot, s egyúttal a rendezvényt zsinórban negyedik alkalommal is kollégiumi bál zárta. Ennek a Kazánház adott otthont, s újfent nagy sikert aratott, hiszen teltház mellett sikerült lebonyolítani. A vendégek az Agrár Étterem jóvoltából elfogyaszthattak egy ízletes vacsorát, mely során marhapörkölt, töltött káposzta és többféle rántott étel is terítékre került. Az est további részében Zelenák Krisztián zenéjére mulathattak a résztvevők.

 

Aki esetleg lemaradt volna az eseményről, annak sincs oka keseregni, hiszen - a hagyományokhoz híven - változatos programokkal, tavasszal újra lesznek Kolinapok.

 


DEHDK Sajtóiroda-Tóth Márkó
Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok