×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Take The First Step

2018-10-02

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága immár 20. alkalommal nyitotta meg a világot, a Debreceni Egyetem hallgatói részére. A börze idei évi szlogenje, a Take The First Step, azaz tedd meg az első lépést. 


Október 2-án ismét megnyitotta kapuit a Külügyi Börze, ahol az egyetemi polgárok megismerkedhettek a külföldi munkalehetőségekkel, tanulmányi utakkal, szakmai gyakorlatokkal és önkéntes programokkal. A börze idén új arculattal, nagyobb alapterületen, 24 kiállítóval várta az látogatókat. Többek között az AISEC Debrecen, az Eurodesk Hálózat, a Tempus Közalapítvány, a Delrey International, a CCUSA Hungary, a RESORT Leaders Hungary, az American Travel Work és az ESN csapata tájékoztatta a különböző mobilitási lehetőség iránt érdeklődőket. 

 


„Legtöbben arról ismerik a Debreceni Egyetemet, hogy országszerte nálunk van a legtöbb külföldi hallgató, hiszen nagyon sok országból jönnek ide tanulni, de az legalább annyira fontos, hogy a saját hallgatóink számára is a lehetőségeket nyújtsunk a külföldi tanulmányokra.” – foglalta össze Bartha Elek, a Debreceni Egyetem Oktatási rektorhelyettese nyitóbeszédében. 

 


Jánosy Orsolya a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának vezetője ismertette az Erasmus és Campus Mundi ösztöndíjak felépítését, majd kiemelte: „Évente körülbelül 300-350 hallgatót küldünk ki az Erasmus program országaiba, és az Európán kívüli partnerországokba szakmai gyakorlatra és részképzésre. A Külügyi Börze fő célja az lenne, hogy minél több hallgató hozzájuthasson és értesülhessen ezekről a lehetőségekről.”

 


Palakovics Dóra, a DEHÖK Külügyi Bizottságának elnöke beszédében buzdította a hallgatókat arra, hogy használják ki a lehetőségeiket és lássanak világot. 


„Nagyszerű érzés, hogy már húsz alkalommal sikerült meggyőznünk arról embereket, hogy vágjanak bele életük kalandjába és valamilyen mobilitási programban részt vegyenek. Fontosnak tartom kiemelni azt, hogy Mi vagyunk az Erasmus generáció, az első olyan nemzedék, akik szabadon utazhatnak, dolgozhatnak és tanulhatnak külföldön és azt gondolom, hogy ez egy nagyon nagy lehetőség, amit most kell megragadni.”

 


Az egész napos börzén folyamatosan érdeklődhettek azok, akik fontolgatják a külföldi tanulmányutakat. A tájékozódás mellett a kilátogatók kívzt játszhattak, ahol különböző ajándékokkal gazdagodhattak, érdeklődhettek a nyelvvizsgák iránt és szünetekben akár pihenhettek a kihelyezett babzsákokon. 

 

 

DEHDK Sajtóiroda-Bajkó Kinga
Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok