×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Sürgető kérdés a pedagógia

2019-01-15

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája frissen megjelent sajtóközleményében sürgetné a szemléletváltást a tanárképzést érintő kérdésekben, hiszen a jelenleginél sokkal több pedagógusra lenne szükség.


A HÖOK legfrissebb sajtóközleménye tartalmazza azt a hat pontból álló listát, amelynek bevezetésével várhatóan nagyobb számban jelentkeznének hallgatók pedagógus képzésre. Az azonnali változtatásoknak köszönhetően csökkenne a munkaerőhiány a tanári szakmákban, hiszen jelenleg sokkal több pedagógusra lenne szükség. 


A pontok többek között tartalmazzák a szakmai gyakorlatok kihatását az életpályamodellre tekintve, a kreditszámok arányosságát a tanulmányoknak megfelelően, a szakmódszertani képzés során a gyakorlat hangsúlyozását, továbbá a Klebersberg ösztöndíj kiterjesztését és PhD képzés egyes területeinek bővítését is. 

 

 


A szemléletváltást sürgető pontok a KonTra Konferencián születettek meg, melyet novemberben tartottak immáron 4. alkalommal. A HÖOK Bölcsész Hallgatók Szövetségének, és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának szervezésében ezúttal Debrecen fogadta az egész országból érkező tanárképzési hallgatókat.

 

A háromnapos KonTra – Konferencia a tanárképzés releváns alapjairól elnevezésű tanácskozás fő témája természetesen a tanárképzéssel kapcsolatos tudományos kérdéskörök és információk bemutatása volt. A szekciómunka során a következő témakörök szerint dolgozták fel a hallgatók a tanárképzés problémáit, és megoldási lehetőségeit: mobilitás, módszertan, pályaalkalmasság. 

 

 

A Konferenciát egy kerekasztal beszélgetés zárta, melyen részt vett Dr. Horváth Zita, oktatásért felelős helyettes államtitkár, Dr. Maticsák Sándor, Debreceni Egyetem tanárképzési főigazgató, és Murai László megválasztott HÖOK elnök.
 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga
Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok