×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Sorsoltak a Buzánszky Kupán

2018-09-28

Neves vendégek közreműködésével osztották csoportokba az idei Buzánszky Jenő Egyetemi Labdarúgó Kupára jelentkező kis híján száz csapatot.


 

 

A sorsolási ceremóniának a Nagyerdei Stadion Red&White szurkolói klubja adott otthont szeptember 27-én, ahol az első néhány percben a torna névadójáról, Buzánszky Jenőről emlékeztek meg a résztvevők.

„Csak a legnagyobb elismeréssel tudok beszélni róla. Egyrészt kiváló játékos volt, másrészt végtelenül korrekt, egyenes ember és nagyon hiányzik a magyar labdarúgásnak.” – emelte ki Gelei József, korábbi olimpiai bajnok labdarúgó beszédében, ahol egykori játékos- és munkatársára emlékezett.

 

 

„Életem ajándékának tartom, hogy megismerhettem közelről Jenő bácsit, hiszen távolról rajongója voltam, még láttam futballozni – igaz, már csak az öregfiúk-válogatottban.”– vette át a szót Sándor Mihály sporttörténész, aki nem mellesleg a Buzánszky Jenő életéről szóló „Vasutasból aranybányász” című könyv szerzője.  

 

 

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport kft. ügyvezető igazgatója megnyitó beszédében az egyetemi bajnokság különlegességét emelte ki: „A labdarúgó kupát szinte a kezdetektől figyelemmel kísérem, szerintem ez büszkesége az egyetemnek, mert nincs még egy rendezvény, amin ennyi hallgató részt venne.”

 

 

Az ünnepélyes megnyitók és a visszaemlékezések után kezdetét vette a sorsolás, ahol többek között segédkezett Gelei Károly, FIFA Agent menedzser, Bernáth Csaba és Máté Péter, magyar bajnok futballisták. A 88 induló fiúcsapat 3 divízióban, változó számú csoportokban verseng majd egymással, míg a 4 lánycsapat körmérkőzéseket játszik. A torna október elsején veszi kezdetét, és a tervek szerint februárban ér véget. Az estét Fifa bajnokság és focikvíz zárta.

 

A kupával kapcsolatos minden információ-, illetve a csoportok beosztása az alábbi linken érhető el: http://www.buzanszkykupa.hu/ .

 

DEHDK Sajtóiroda – Tóth Márkó

Fotó: Rozsi Kristóf

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok