×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Relaxációs Nap

2018-11-30

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága Relaxációs Nappal igyekezett kedveskedni az egyetemi polgároknak november 28-án. 


Alig több, mint két hét és kezdetét veszi a 2018/2019 tanév első vizsgaidőszaka. A hallgatók többségének gondolatait ilyenkor már a zárthelyi dolgozatok, illetve a közelgő vizsgák foglalják le. A teljesítménykényszert óhatatlanul stressz kíséri, ennek csökkentését tűzte ki célul a szerdai esemény, amelyet új ötletként, első alkalommal valósítottak meg a szervezők. Az egyetem Főépületében már a délelőtti óráktól kezdve a hallgatók rendelkezésére álltak a Debreceni Egyetem Mentálhigiéniás és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) által támogatott Kortárs Segítő Csoport tagjai. Tanulással, mindennapi problémamegoldással kapcsolatos kérdésekre egyaránt segítettek választ találni, ezen kívül egy projektív kártyacsomagot is kipróbálhattak a jelenlévők.

 

 

Közvetlenül mellettük különböző ízű gyógyteák kóstolására volt lehetőség. A nap legizgalmasabb részét jelentette, hogy a lazítani vágyók ingyenes masszázsra regisztrálhattak, amelyet délután, szintén a Főépületben vehettek igénybe. A kezelést Farkas Tamás masszőr, az Egészségügyi Bizottság korábbi tagja végezte. A nap programjai a Díszudvart is érintették, ugyanis a bizottság éves működésében hagyományos véradásra is sor került. Örömteli, hogy közel ötven egyetemi polgár regisztrált, és várta ki, hogy sorra kerüljön. A szám ugyanakkor nem tükrözi hűen a teljes érdeklődést, mivel az időkorlát miatt többen – bár szerettek volna – már nem tudtak vért adni. 

 


A fentebb említettek azt eredményezték, hogy az Egészségügyi Bizottság eddigi legsikeresebb véradását könyvelhette el. A nap folyamán számos hallgató élt az egyéb lehetőségekkel, akik így egy pici nyugalmat, kikapcsolódást csempészhettek a sűrű hétköznapokba, s remélhetőleg profitálnak a jövőben a szerzett tapasztalatokból. 


DEHDK Sajtóiroda-Tóth Márkó
Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok