×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Rekordok tábora

2018-08-29

Újabb résztvevői csúcsot ért el a DEHÖK Gólyatábora. Most is megannyi élmény várja a gólyákat!


A gólyatábor az év egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb hallgatói rendezvénye. Idén 12. alkalommal nyitotta meg kapuit az ország legnagyobb gólyatábora, 14 kar hallgatói és a szervezők közel 3200-an vágnak neki a kéthetes tábornak. Augusztus 27-31. között a jogász, óvónő- gyógypedagógus, mérnök, természettudós, zenész és az orvos- és egészségtudományi képzéseken tanulmányaikat kezdők táboroznak, majd a második héten szeptember 3-7. között a bölcsész, informatikus, gazdász és agráros gólyáké lesz a főszerep. A gólyatábor hangulata nem lehetne ilyen jó, ha nem lenne megfelelő felkészülés és összefogás a szervezők között a rendezvényt megelőzően.

 

 

„Mindenképpen az egyetemi évekre, sőt talán utána az egész életünkre is ez a néhány nap meghatározó lesz. Az oktatók és a Hallgatói Önkormányzat mindent megtesznek azért, hogy ez olyan hangulatban teljen, mint amilyenek lesznek az egyetemi évek.” – emelte ki Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

 

A helyszín változatlan, a Kossuth Lajos Kollégiumokat és környékét töltik meg a hallgatók, így az elsőéveseknek már a gólyatáborban lehetőségük nyílik első perctől kezdve megismerkedni az egyetemi légkörrel.

 

 

Bács Zoltán a Debreceni Egyetem kancellára a helyszínválasztáshoz hozzátette: „Ez az infrastruktúra nem csak arra alkalmas, hogy tanulás közben kiszolgálja a hallgatóinkat, hanem arra is, hogy ilyenkor a felkészülés,az ismerkedés és a beiratkozás idején itt eltöltsék a napjaikat.”

 

 

Az előkészületek a legjobban sikerültek, hiszen a tábor programjai most is változatosak lesznek. Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke a gólyatábort egy beiskolázási hétnek is nevezte, hiszen: „Az elmúlt tíz évben eléggé komplexé vált a gólyatábor programsorozata. Amellett, hogy közösséget építenek, megismerik a csoporttársaikat, más szakoknak, más karoknak a hallgatóit, amellett beiratkozásra, tanszéki- és oktatói tájékoztatásra is sor kerül.”

 

Az egyetemi és tanulmányi tájékoztatók mellett csapatépítő feladatok, nappali és esti vetélkedők, sportprogramok, élményfürdőzési lehetőség, megannyi koncert és meglepetés vár a gólyákra. Természetesen idén is borkóstolóval egybekötött tűzijáték lesz a finálé az Egyetem téri szökőkútnál.

 

A szokásos nagy finálé mellett a szervezők a gólyatábor sajtótájékoztatóját követően egy nagy meglepetéssel is készültek. A tábor lakói előtt lerántották a leplet a yoUDay hivatalos himnuszáról, amelyet az Animal Cannibals és Tóth Andi közösen készítettek, a gólyatábor résztvevői mind nagy lelkesedéssel fogadták a klippremiert.

 

A szórakozás és a tanulmányi ismertetők mellett most sem marad el a jótékonykodás a táborban. A DEHÖK és a SZÖSZ immár ötödik alkalommal rendez tanszergyűjtést a hátrányos helyzetű gyerekek számára, akiknek így egy kicsit szebbé, és könnyebbé teszik az iskolakezdést. Az első éves hallgatók figyelemmel kísérik és érdeklődnek az egyetem szokásai és hagyományai iránt, így sokan lelkesednek azért, hogy valamilyen jó cselekedettel tudják indítani az egyetemi éveiket.

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok