×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Nemzetközi karácsony

2017-12-14

Impozáns környezetben, ünnepi vacsorával és közös énekléssel búcsúztatták a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi cserediákokat a magyar hallgatók.


Mozgalmas féléven vannak túl a Debreceni Egyetemen különböző mobilitási programok jóvoltából itt tanuló külföldi cserediákok, akik számára a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája, a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága és az Erasmus Student Network Debrecen a Főépület Díszudvarán tartotta hagyományos búcsúvacsoráját december 13-án este.

 

 

A Farewell Dinner keretében kellemes hangulatban, magyaros ünnepi vacsorával és meglepetésekkel kedveskedtek a 140 búcsúzó hallgatóknak a szervezők. A szemeszterzáró karácsonyi vacsorán a félév legemlékezetesebb pillanatainak felidézése mellett kihirdették az idei félév legjobb Erasmus Buddy címet elnyert hallgatóit, melyről a külföldi hallgatók szavazhattak.

 

 

-Nagyon tartalmas féléven vagyunk túl, igazi Erasmus közösséggé formálódtunk. Örülök, hogy ebben a szemeszterben is rengeteg kulturális programon, belföldi és külföldi utakon is részt vettetek a magyar hallgatók közreműködésével. Remélem, hogy az itt szerzett élmények, tapasztalatok alapján Debrecenre és Magyarországra is második otthonotokként fogtok tekinteni a jövőben- fogalmazott köszöntőjében Bajnay Flóra, a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának elnöke.

 

A kiváló hazai borok mellett nyírségi gombócleves és aranygaluska, valamint az ünnepi hangulat elengedhetetlen itala a forralt bor sem maradhatott el a karácsonyi menüből.

 

 

A vacsorán a félévben itt tanuló nemzetközi közösség hallgatóit is jutalmazták a házigazdák. Díjazták a magyarul legjobban beszélő, legviccesebb vagy a legbarátságosabb cserehallgatókat is, de kiderült, hogy ki volt a félév legcsinosabb Mr. és Mrs. Erasmus hallgatója.

 

Karácsony közeledtével nem maradhatott el az éneklés sem, így a magyar és külföldi hallgatók közösen fakadtak dalra a vacsorát követően.

 

A búcsúvacsora a belvárosban folytatódott tovább, ahol a résztvevők fehér pólókba öltöztek, melyeket egymás számára aláírhattak emlékül.

 

DEHDK Sajtóiroda

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok