×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Nemzeti vacsora

2018-11-09

Hagyománnyá vált, hogy minden félévben az International Dinner is szerepel a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának programtervében. Ez a szokás idén sem volt másképp, tradicionális külföldi és magyar ételekkel is találkozhattak az érdeklődök.


A Klinika Klub ritkán látott formájával találkozhattak a külföldi és hazai polgárok november 6-án, az International Dinner keretein belül.  A kulturális örökség európai éve 2018, ez különleges alapot nyújtott a Külügyi Bizottság október végi – november eleji tevékenységének. A szóban forgó programot megelőző héten kampányszerűen igyekeztek közelebb hozni a magyar kultúrát a külföldi hallgatókhoz, illetve felmérni, hogy mennyire tájékozottak azzal kapcsolatban.

 

 

A november 5-9. közé eső rendezvények egyike volt a már említett International Dinner, amelyre a hallgatók kedvenc nemzeti ételüket készítették el. Az eseményen 18 ország képviseltette magát, így a résztvevők kóstolhattak lengyel, brazil, vagy éppen pakisztáni ételeket is. Nem hiányozhatott a „magyaros” asztal sem, ahol – a teljesség igénye nélkül – kenyérlángos, körözött, rétes és somlói galuska várta a jelenlévőket.

 

 

A különböző fogások közül az ESN Debrecen, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája és a közönség is megszavazta a legjobbat. A győztesek a magyar étel- és italkultúrához kapcsolódó ajándékokat vehettek át. A kóstolást és az eredményhirdetést követően kezdetét vette a program kötetlenebb része: Dj Aly, egyiptomi hallgató gondoskodott a jó hangulatról az esti buliban.

 

 

Az International Dinner évek óta a Bizottság egyik legnépszerűbb rendezvénye, ez alkalommal a megszokotthoz képest is nagy érdeklődéssel fogadták a hallgatók.

 

 

DEHDK Sajtóiroda-Tóth Márkó

Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok