×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Nemzeti köszöntő

2018-09-17

Tradicionális magyar ételekkel, italokkal és néptánccal köszöntötték az őszi félévre érkező külföldi hallgatókat.


A Debreceni Egyetem rendelkezik a legtöbb külföldi hallgatóval, körülbelül 101 nemzet hallgatói tanulnak az egyetemen. Az idei évben 147 diák választotta különféle mobilitási programok keretében a Debreceni Egyetemet.Az ismerkedésben és a beilleszkedésben a Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága, az Erasmus Student Network Debrecen csapata és a Nemzetközi Iroda segít a hallgatóknak. A beilleszkedés a szokásos módon zajlott, azaz egy orientációs héttel fogadták az Erasmus programmal érkező külföldi hallgatókat.

 

 

A hét folyamán megismerkedtek a mentoraikkal, akik a tanulmányaik során mindenben támogatást nyújtanak, körbevezetést kaptak Debrecen városában és röviden megismerkedtek a megyeszékhely történetével. A hét legkedveltebb programja mégis egy különleges vacsora, aholmegkóstolhatták a tradicionális magyar töltöttkáposztát, a házi rétest, vacsora közben pedig finom magyar borokat kóstolhattak és természetesen a welcomedrink pálinka volt. A vacsora alatt a Szeredás néptánc együttes magyar népdalokkal és néptánccal szórakoztatták a vendégeket, majd az est végén megtanulhatták a hagyományos magyar néptánc alaplépéseit is.

 

 

„Az Orientációs hét a félév talán legintenzívebb hete - minden nap arról szól, hogy a cserediákok jobban megismerjék az egyetemet, a magyar kultúrát és azokat az embereket, akikkel hónapokig együtt élnek majd. Ez az egy hét a csapatunknak is nagy kihívás, ha jól teljesítünk, akkor megnyerjük a hallgatók bizalmát. Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy mindig tudjanak hozzánk fordulni, hiszen sok különböző nemzetű hallgató van, így próbáljuk kicsit összetartani őket.” – emelte ki Palakovics Dóra a Külügyi Bizottság elnöke.

 

 

A Erasmus Student Network csapata bátorítja a hazai hallgatókat, hogy használják ki a lehetőségeket és lássanak világot. Ha esetleg kedvet kaptál ahhoz, hogy valamely más országban folytasd a tanulmányaid, érdeklődj az ESN irodájában.

 

DEHDK Sajtóiroda – Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok