×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Narnia krónikái

2018-10-28

Mesevilágot varázsolt a Debreceni Egyetem külföldi hallgatóinak az International Studies Union (ISU) csapata, a „A Night of a Thousand Lights” elnevezésű rendezvény keretein belül, amely új helyszínen, még több hallgatóval, ének-, tánc- és divatbemutatóval, előkelő vacsorával és megannyi csodával várta a résztvevőket.


Október 26-án, sosem látott pompájába öltözött a HALL, ahol idén a díszítés tematikájának, a Narnia könyveknek megfelelően fagyos mesevilágba öltöztették a helyszínt. A rendezvény főszervezője 2015-től az International Student Union (ISU), mely a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának része és a külföldi hallgatók érdekképviseleti egysége.

 

 

A Thousand Lights maga egy olyan gálavacsora, ahol a külföldi és magyar hallgatók tehetség- és divatbemutatóval szórakoztatják társaikat, bemutatják a népviseleteiket, táncaikat és nemzetiségük egyediségét. A csodálatos nemzeti ruhaköltemények mellett, indiai táncot, rock zenekart, afrikai hagyományos ruhákat, japán legyezőket láthattak a jelenlévők. Idén a rendezvény különlegessége volt, hogy a vacsoraest része volt a debreceni orvosképzés 100. évfordulójának alkalmából tartott ünnepségsorozatának, elismerésül a kar kiemelt szerepének az angol nyelvű oktatás megalapozásában és felvirágoztatásában. Erről megfelelően Prof. Dr. Németh Norbert az Általános Orvostudományi kar oktatási dékánhelyettese emlékezett meg az ünnepélyes tortávágást megelőző beszédében.

 

 

Az ISU az elmúlt években rengeteg újítást vitt rendezvényeikbe, amellyel még több hallgatót új programokkal és helyszíneken szeretne elérni.

 

„Hatalmas feladatot vállaltunk magunkra idén azzal, hogy a Hall-ba költöztettük a rendezvényt a Lovardából, hogy több vendéget tudjunk fogadni és jobb technikai hátteret tudjunk biztosítani a fellépőknek. Tettük mindezt úgy, hogy idén a másik nagy rendezvényünket, az International Food Day-t is a Főépület elé költöztettük. Mind a két lépés nagyon kockázatos volt, hiszen egy új helyszínen rengeteg dolog félresikerülhet, de azt gondolom, hogy kitűnően vettük az akadályokat és a jövőben ezek a remek rendezvények még jobban ki tudnak majd teljesülni.”- emelte ki Sayed Ahmad Mohamed, a DEHÖK külföldi hallgatókért felelős alelnöke, a rendezvény egyik főszervezője.

 

 

A koncertek és táncbemutatók után sem ért véget este, hiszen a rendezvény első hivatalos afterpartyján Andrew Junior, Andro és MX szolgáltatta a talpalávalót és tökéletes zárásként teltházzal ért véget a A Night of a Thousand Lights.


 

DEHDK Sajtóiroda-Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok