×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Mozdulj! – HÖOK Roadshow a gólyatáborban

2017-09-07

Sportvetélkedők, óriás biliárd, Just Dance és evezős szimulátor - a mozgás népszerűsítésének jegyében látogatott el a HÖOK Roadshow a Debreceni Egyetem gólyatáborába. Az országjáró, tizenhárom állomást magában foglaló turnéval bejárták hazánk majdcsak összes felsőoktatási intézményét. A szezont a Debreceni Egyetemen zárták.

- Nagyon pozitívan fogadtak minket és kitelepült aktivitásainkat a debreceni gólyák. Folyamatosan érdeklődtek, továbbá lelkesen részt vettek a sorversenyeken. Szuper hangulatban telt el a mai nap, amiért nagyon hálásak vagyunk mind a szervezőknek, mind pedig a résztvevőknek” – foglalta össze a Roadshow zárónapját Kiss Edina, a HÖOK Mentorprogram vezetője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által megvalósított Mentorprogram azzal a céllal jött létre, hogy hátrányos szociális helyzetben lévő, elsőéves hallgatókat támogassanak. A személyes segítségnyújtás jegyében a hallgatók mellé egy-egy mentort rendelnek. A mentorálás időtartama az első két szemesztert foglalja magában.

A 2005 óta működő tanácsadó- és kortárs segítő programban a mentorok kiválasztása tavasszal kezdődik, így az augusztusban érkező gólyákat már felkészült segítőik várják a gólyatáborokban is. Fontos kitétel, hogy csak azonos felsőoktatási intézmény, azonos területén tanuló felsőbb éves jelentkezhet mentornak, ezáltal hatékonyabb tanácsadást biztosítva a mentoráltaknak.

- Elvárásunk a mentor-jelöltek felé, hogy szociálisan érzékenyek legyenek, illetve kellően segítőkész, megbízható és nem utolsó sorban felkészült mentalitással végezzék feladatukat. Ezáltal tudja megkapni az elsőéves hallgató azt a pluszt, amit ez a kezdeményezés adhat. A mentoráltak között nincs válogatás: bárki jelentkezhet segítségért – tette hozzá Kiss Edina.

 

A Debreceni Egyetemen idén is nagyszámú mentorcsapatot toboroztak, akik készségesen várják az útmutatásra szoruló első éves hallgatók jelentkezését.

 

DEHDK Sajtóiroda
Hajdú Orsolya

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok