×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Mov’in Europe először Debrecenben

2017-03-14

A nemzetközi mobilitási program koordinátorai évente kétszer üléseznek, de ez az első alkalom, hogy nem az Európai Unió székhelyén, hanem a Debreceni Egyetemen találkoztak. A március 10-én kezdődő rendezvény és a programok szervezésében oroszlánrészt vállalt a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának önkéntesei.

 

- A Debreceni Egyetem számára igazi kitüntetés, és éppen ezért elismerésként fogadtuk, hogy egy tizenöt nemzet részvételével megrendezett konferencia házigazdája lehetünk. A nemzetközi kapcsolatok kialakítására és ápolására mind a város, mind az intézmény nagy súlyt fektet. Ennek és az itteni oktatás nemzetközi hírű színvonalának köszönhető, hogy országos szinten egyetemünkön tanul a legtöbb külföldi hallgató – hangsúlyozta a nemzetköziség fontosságát a konferencia megnyitóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

 

A többnapos tanácskozás során ötletbörzék, panelbeszélgetések, workshopok, plenáris előadások és tréningek segítettek egymás és a mobilitási program megismerésében.

 

Természetesen maradt idő a szórakozásra és a kikapcsolódásra is, valamint egymás gasztronómiájának megismerésére: litván borscs leves, olasz lasagne, portugál édességek – tizenöt nemzet finomságait tálalta a Eurodinner a záróesten, ahol a magyar asztalra házi kolbász, pogácsa és lepcsánka is került.

 

DEHDK Sajtóiroda-HO

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok