×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Mikulás-nap a Pósa utcán

2018-12-12

Idén második alkalommal szervezett jótékonysági édességgyűjtést az UniFit Fitness & Gym Center. Az összegyűlt ajándékokat a Pósa Utcai Óvoda gyermekeinek adták át december 6-án.


Szent Miklós napjának ünnepe évszázadok óta kultúránk részét képezi, s az utóbbi évtizedekben az is természetessé vált, hogy annak előestéjén a gyermekek cipői, csizmái megtelnek különböző ajándékokkal. Vannak azonban, akik reggel hiába kutakodnak az ablaknál, édességnek nyoma sincs. Az UniFit felhívása éppen őket célozta meg. A kampány egy hónappal a „nagy nap” előtt kezdődött, s szerencsére sokakat sikerült megmozgatnia, a szó szoros értelmében. A jótékonykodók felajánlásukért cserébe egy alkalommal ingyenesen próbálhatták ki a fitneszközpont szolgáltatásait, a rendszeres vendégek között pedig három havi bérletet sorsolnak ki a következő hónapra. A kitűzött célt 45 kilogramm édesség összegyűjtése jelentette, ez a teremben található súlyok össztömegének 1%-a.

 

 

Az akció sikerét jól mutatja, hogy az áhított mennyiséget jócskán meghaladva, közel 60 kilogrammot nyomtak a különböző finomságok. Ez természetesen a múlt évi „termést” is túlszárnyalta. A felajánlások lemérése, szétválogatása és rendezése után nem maradt más hátra, mint a csomagok kézbesítése. A Debreceni Karitatív Testülettel együttműködve esett a választás a Pósa Utcai Óvodára. Az óvoda pedagógusai hangulatos, alkalomhoz illő környezetet varázsoltak az intézmény legnagyobb termébe a gyermekek, illetve a meghívott vendégek számára. Részt vett az eseményen dr. Széles Diána alpolgármester, Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, illetve Aba-Horváth István, az EU-Roma Országos Egyesület elnöke. Az UniFit képviseletében Balogh Tamás, szakmai és operatív igazgató, Csillik Balázs, marketing- és kommunikációs vezető, és Nagy Krisztina, marketing koordinátor jelent meg.


 

A gyermekek bizonyítva, hogy megérdemlik az ajándékokat, egy körülbelül 10 perces énekes-táncos műsorral készültek. Miután bemutatták produkciójukat, több, mint száz csomag talált gazdára közöttük, ezek a kiosztásában a vendégek, illetve a jelenlévő szülők egyaránt közreműködtek. Köszönetként a fentebb már említett vendégek ovisok által készített rajzokat vehettek át, ezek valószínűleg az UniFit falait díszítik majd a jövőben.

 

 

A gyűjtés már tavaly hagyományteremtő céllal jött létre, így a következő években is várható hasonló megmozdulás. A szervezők remélik, egyre több felajánlót sikerül bevonni, hogy tovább nőjön azon gyerekek száma, akiknek sikerül mosolyt csalni az arcára december 6-án.

 

 

DEHDK Sajtóiroda-Tóth Márkó

Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok