×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

„Közösség a tudományért”

2018-08-27

Doktorandusz nyári tábornak adott otthont a Debreceni Egyetem. Szakmai, kulturális és sportprogramokkal várták az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkezett doktorandusz hallgatókat.


A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatával (DEDÖK) közösen szervezte idén nyári doktorandusz táborát a Debreceni Egyetem központi campusán augusztus 24-26. között. A táborban közel 170-en vettek részt. Az esemény kiváló lehetőséget biztosított a tudományos pályára készülő hallgatóknak a szakmai kapcsolatépítésre, a doktori képzés elvárásainak jobb megismerésére és a tudományos közösségekben, szakosztályokban való jobb tájékozódásra, amellett, hogy kikapcsolódási lehetőséget is biztosított a résztvevőknek.

 

 

A tábor első napján ünnepélyes megnyitóval várták a résztvevőket. Csernoch László, az Országos Doktori Tanács elnöke, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese köszöntötte elsőként a résztvevőket. Beszédében kiemelte: „Itt képződnek azok a jövő kutatói, akik majd az iparban az ipari kutatásokat fogják végezni, így a doktorképzés ilyen értelemben megalapozza a jövő értelmiségét.”

 

 

Az eseményt Biegelbauer Anna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Esélyteremtési Főosztályának Tehetségügyi Osztályának vezetője is megtisztelte. Beszédében a tehetséggondozás szerepét és fontosságát és az elmúlt évek megnövekedett támogatásait emelte ki.

 

A megnyitó során Varga András, a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, majd Vámosi Péter a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökhelyettese is köszöntötte a doktoranduszokat. A Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke Szabó Péter, majd a Doktoranduszok Országos Szövetsége alapító elnöke és tiszteletbeli tagja Csiszár Imre, illetve a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke Kőmíves Péter Miklós is beszédet mondott a megnyitón. A köszöntők után Szabó Péter, a DOSZ elnöke kiosztotta a tudományos osztályok vezetőinek jövő évre szóló mandátumigazolásait, majd egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt az érdeklődök, ahol a komplex doktori vizsgák kérdéskörét vitatták meg.

 

 

A két napos táborban további szakmai programok várták a doktoranduszokat. A doktori képzéssel kapcsolatos aktuális kérdésekkel, tudományos kommunikációval, külföldi ösztöndíj lehetőségekkel, tehetséggondozással több workshop és előadás is foglalkozott, sőt külföldi doktoranduszok számára is szerveztek szekciót. A szakmai programok elsődleges célja volt az elsőéves doktoranduszok felkészítése az előttük álló kutatói pálya kihívásaira.

 

 

A szabadidős és sportprogramokkal a szervezők a szakmai programokat követően szórakozási és kapcsolatépítési lehetőséget próbáltak meg biztosítani a fiatal kutatók számára. A Debreceni Egyetem és a város adottságait kihasználva számos olyan program közül lehetett választani, amelyek feledhetetlenné tették a nyári tábort.

 

A tábor főszervezője Molnár Dániel, a DOSZ általános elnökhelyettese a tábor után elmondta:  „Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek a Nyári DOSz táborba. A helyszín és a programok kiválóak voltak. Szeretnék köszönetet mondani a DEDÖK és a DOSZ munkatársainak is a sikeres tábor szervezéséért.”

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok