×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Jótékony hallgatók

2018-05-17

Több mint félmillió forintot gyűjtött beteg gyermekek támogatására az International Student Union.


A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat külföldi hallgatóit tömörítő Kari Hallgatói Részönkormányzata ismét jelentős összeggel támogatta a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetét. A szervezet évek óta sikeresen szervezi az International Food Day programot.

 

Az idei 13. Food Day keretében 20 ország hallgatói készítették el nemzeti ételeiket és közel tízezer ételjegyet vásároltak meg a gasztronómiai fesztiválra kilátogatók. A rendezvényen amellett, hogy különböző kultúrájú hallgatók ételeiken és szokásaikon keresztül megismerik egymást, támogatást is gyűjtenek a beteg gyerekek számára.

 

 

Az International Food Day bevételéből 545.800 forintot a szervezők a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel. A bevételt jelképező csekket a külföldi diákok képviselői sajtótájékoztatón adták át az alapítvány képviselőjének május 16-án.

 

Kiss Csongor, az alapítvány kuratóriumának elnöke az átadón elmondta, hogy a mostani felajánlás ismét jó célt fog szolgálni. Egy csontvelő-transzplantáción átesett kisfiúnak és családjának fognak abban segíteni, hogy a gyermek hazaérkezését megelőzően otthonában megfelelő steril körülményeket tudjanak kialakítani.

 

 

- Idén is a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatjuk a felajánlással. Örülünk annak, hogy már negyedik alkalommal tudtuk felajánlani jelentősebb összeget az International Food Day bevételéből a beteg gyerekek gyógyulásának elősegítésére - fogalmazott Sayed Ahmad Mohamed, a DEHÖK külföldi hallgatókért felelős elnöki megbízottja.

 

DEHDK Sajtóiroda

Fotó: unideb.hu

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok