×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Jöhet egy kávé?

2017-10-20

Megrendítő ügyekkel, humoros tárgyalótermi viselkedéssel és a pálya nehézségeinek bemutatásával érkezett idén a LEX Café.


Az Állam-és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata immáron két éve rendezi meg a LEX Cafét, melynek lényege, hogy a hallgatók olyan előadókkal találkozhassanak, akik a gyakorlati élethez tudnak jó tanácsokat adni, illetve pályatanácsadással is tudnak szolgálni.

 

 

-Próbálunk minél szélesebb körben elérni előadókat és szerencsére népszerű az előadássorozatunk. Kisebb létszámú a hallgatóság egy-egy előadás alkalmával, hiszen ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy kötetlen beszélgetésen vegyenek részt a hallgatók- tette hozzá Debreceni Cintia a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

 

Az idei szemeszterben is nagyon tapasztalt és neves előadót sikerült elhozniuk a szervezőknek, mégpedig Dr. Nagy Antalt, a Debreceni Törvényszék büntetőkollégiumának vezetőjét. Bíró úr előadást életpályájájának részletes bemutatásával kezdte, és egy-egy részhez már ekkor is személyes történeteket fűzött. Az egyetemi éveitől kezdve, a tárgyalt ügyeiről és kollégáival való viszonyáról is beszélt, emellett a bíróvá válás feltételeiről is, kiemelten a büntető bírói hivatásról és annak nehézségeiről.

 

 

A kávé és keksz mellett mindenki tágra nyílt szemmel figyelte a bíróúr mozdulatait, aki előadásában beszélt a pályája legrosszabb momentumairól is. Legnehezebb ügyének egy gyermekkorú sértett sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményt tart, melyet az előadáson a részvevők is megrendülten hallgattak.

 

A LEX Café ez alkalommal is bebizonyította, hogy jó kezdeményezés, hiszen a hallgatók testközelből figyelhetik, hallgathatják meg, hogy a szakmában már jártas emberek hogyan vélekednek az adott szakterületről, megbizonyosodhatnak arról, hogy mire kell számítaniuk karrierjük során.                                                            

           

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok