×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Hangos siker volt az éjféli Koncert

2017-03-27

A komolyzene és a móka igenis megfér egy teremben – konstatálhatták az Éjféli Koncert vendégei március 24-én. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Hallgatói Önkormányzata rengeteg meglepetéssel és kiváló fellépőkkel várta a Liszt termet megtöltő közönséget.

 

- Az Éjféli Koncert a nevetés, a hangszerek és a szórakozás egy olyan „szerelemgyereke”, ami nemcsak nálunk Debrecenben, de az egész országban egyedi – emelte ki Erdei Enikő, a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

A Medichoir Hallgatói Kórus nyitotta meg az estét, műsorukban komolyzenei darabok mellett gospel és könnyűzenei dallamok is felcsendültek. Koncertjükre a koronát a Harry Potter-filmekből ismert Varázs című darab tette fel. A 4 For Dance táncformáció mozdulataival egyszerre nevettette és ejtette ámulatba a koncertterem közönségét, majd Janklovics Péter humorista gondoskodott a fergeteges hangulatról, aki poénjai mellett énekelt, táncolt és nagy adag iróniával elemezte a tehetségkutatók világát. Az éjféli finálét megelőzően a Szimfonik Harsona Együttes mozgatta meg a közönséget.

 

Éjfélkor a hagyományos 12 gongszót követően a hallgatók szórakoztató, tréfás műsora tette emlékezetessé az éjszakát. A diákok a televízió és a fimek világára építették műsorukat: a Star Wars-sorozatot, a reklámokat, a híradókat, az esti mesét, a mexikói dallamokat és a ‘70-es éveket is megidézték. Az est fénypontjaként Duffek Mihály, a kar dékánja mutatkozott be Dart Vader szerepében. A rendezvényt hajnalig tartó Jazz Café zárta a Zeneművészeti karon.

 

DEHDK Sajtóiroda- KeCs.

Fotó: Mikolai Márk

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok