×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Hallgatói közgyűlés Debrecenben

2018-05-08

140 képviselő részvételével tartotta idei második közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Debreceni Egyetemen.


A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) legfőbb döntéshozó szerve, a Közgyűlés 11 napirendi pontba sűrítve vitatatta meg május 5-én, a Debreceni Egyetem Aulájában tartott közgyűlésén a következő időszak fontos fejlesztési kérdéseit, stratégiailag fontos projektjeit. A közgyűlés levezető elnökének Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke Bognár István Ádámot, a DEHÖK elnökét kérte fel. 

 

 

A Debreceni Egyetem hallgatói képviselői mellett a rektori-kancellári vezetés is részt vett a megnyitón.  Pintér Ákos általános rektorhelyettes köszöntőjében elmondta:

 

-Az egyetemet szeretem egy háromlábú székhez hasonlítani. Természettudományos múltamra való tekintettel tudom azt, hogy a háromlábú szék sohasem billeg. Most már csak a három lábat kell megtalálni. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben ez a felsőoktatási intézményeknél megvan, hiszen ott van a rektor, a kancellár és ott van a Hallgatói Önkormányzat. Ezt a hármas egységet szem előtt tartva jó munkát és eredményes közgyűlést kívánok Önöknek!

 

 

A megnyitó keretében Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szívesen jár Debrecenbe és az egyetem is szívesen fogadja a Közgyűlést.  Emellett elmondta, hogy mennyire is fontos, hogy saját nemzeti értékeinkre, hagyományainkra figyeljünk, utalva ezzel a Közgyűlés elején elhangzott Himnuszra.

 

A köszöntőket követően Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke külön is gratulált a Debreceni Egyetemnek, hogy Debrecen és Miskolc nyerte el az Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát 2024-ben.

 

 

Az Elnökségi tagok és a Felügyelő Bizottságok beszámolója illetve a HÖOK 2017. évi mérleg és eredmény kimutatása mellett a megvitatandó témák között a Jövőkép Program, a Tehetségmentor program, a HÖOK Mentorprogram és a Stipendium Hungaricum mentorprogram is napirenden volt. Az ösztöndíjreform jelenlegi állásának ismertetése is megtörtént. Kiemelt témaként foglalkozott a közgyűlés az elmúlt hónapban sikeresen lezajlott Minoroty SafePack kampánnyal. A Közgyűlés keretében az idei EFOTT Fesztivál szervezési előkészületeiről is beszámolót hallgathattak meg a képviselők.

 

 

A HÖOK Közgyűlését megelőzően május 4-én a HÖOK választmánya is összeült.

 

DEHDK Sajtóiroda

Fotó: Pöstényi Balázs

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok