×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Hallgatói hősök a Földért

2018-03-30

Sötétbe borult a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Kollégiuma. Negyedik alkalommal csatlakozott a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága a Föld Órájához.


A Föld Órája a WWF (Természetvédelmi Világalap) által kezdeményezett nemzetközi esemény. Az akció 2007-ben a környezettudatosság jegyében indult Ausztráliából. Magyarország 2008-ban vett rajta először részt, amikor a kezdeményezés nemzetközi szintűvé nőtte ki magát. 2016-ban az akció rekordot döntött, hiszen 125 ország 4000 városa csatlakozott. A szervezők célja, hogy az eseménnyel felhívják a figyelmet a környezettudatosság fontosságára, továbbá az energiapazarlásból és a környezetszennyezésből fakadó különböző globális problémákra, mint például a klímaváltozásra, a biodiverzitás csökkenésére és a hulladék okozta visszafordíthatatlan következményekre.

 

 

A megmozdulás alkalmából a Kossuth Lajos Kollégiumban az elektromos áramszolgáltatás szüneteltették egy órára, csak az újrahasznált anyagokból készült fáklyák és mécsesek világították be a kollégiumok közti teret. A hangulatvilágítás mellett a FAT TOAD Band és Horváth Marcell koncertje, a Lángoló Csigák tűzzsonglőréi és a Hortobágy Néptáncegyüttes előadása színesítette az estét. A Környezetvédelmi Bizottság zsíros kenyérrel és forralt borral várta a kilátogatókat, emellett a programot megelőzően külön kiemelték, hogy lehetőség szerint az eseményre kilátogatók saját bögrével érkezzenek, így elkerülhető, a felesleges papírpohár felhasználás.

 

 

-Légy tudatosabb, légy mindennapi hős! Lényegében mit csinálnak a szuperhősök? Megmentik az emberiséget. A környezetvédők, a környezettudatos emberek is ezt teszik. Tehát légy környezetvédő, légy Te is mindennapi hős! – fogalmazott Pálfi Zsuzsa, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának elnöke.

 

 

A Föld Órája esemény a Környezetvédelmi Bizottság életében már hagyománnyá vált, így jövőre is szeretnének csatlakozni a nemzetközi eseményhez.

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok