×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

Országos színtéren

2019-03-15

Kovács Eszter Csilla a Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviseletének alelnöke, emellett blogger és slammer, valamint 2019 januárjától a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájában (HÖOK) is feladatot vállal. Új pozíciójáról, az oda vezető útról és a terveiről is beszámolt nekünk.

BŐVEBBEN

Boross Dávid - Alapító után, avagy merni kell változtatni

2019-03-06

2019. február 28-án megrendezésre került a Magyar Közgazdasági Társaság Debreceni Ifjúsági Bizottsága által rendezett szakmai előadás, melyet Boross Dávid közgazdász, társtulajdonos, ügyvezető és FBN-H társelnök tartott meg a hallgatóság számára az Oázis kertészet generációváltásáról.

BŐVEBBEN

Aki nem szeret unatkozni...

2018-12-25

Mailáth György országbíró emlékére 2014 óta rendeznek tudományos megmérettetést, melyen joghallgatói és bírósági tagozatban, ezeken belül pedig polgári jogi, büntetőjogi, munka-, közigazgatási és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási szekciókban lehet indulni. Második alkalommal végzett első helyen saját szekciójában a Debreceni Egyetem PhD hallgatója. 

BŐVEBBEN

Aki tényleg hisz az élethosszig tartó tanulásban

2018-12-10

Műszaki menedzser, gépészmérnök, vállalkozásfejlesztés és jog, hogy mi a közös bennük? Szilágyi Gábor beszélt a szakmai tevékenységéről, időbeosztásáról és arról, hogy nemrégiben a jogászdíj év fiatal tehetsége kategóriájának 3 legjobbja közé került.

BŐVEBBEN

Töretlen lendület minDEnben

2018-12-08

Újításokkal, hagyományteremtő programokkal zárul a 2018/2019-es félév első szemesztere. Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke beszélt a hamarosan záruló mozgalmas félévről és a jövőbeli tervekről.

BŐVEBBEN

KÜRT- 4 generáció 3 szemszögből, avagy egy család, melynek tagjai elismert gazdasági szakemberekké váltak

2018-11-13

2018. november 8-án megrendezésre került a Magyar Közgazdasági Társaság Hajdú–Bihar Megyei Szervezete és Debreceni Ifjúsági Bizottsága által rendezett szakmai előadás, melyet Kürti Sándor és Kürti Tom tartott számunkra a modern világ adta lehetőségek felhasználásával, ugyanis Tom Skype-on keresztül mesélt tapasztalatairól az érdeklődőknek.

BŐVEBBEN

Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés és kollégiumi felvételi eljárás

2018-06-03

A Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság (DE KFSZB) megindította a következő tanévre szóló kollégiumi felvételi és szociális ösztöndíj eljárást.

BŐVEBBEN

Jön a Dunai Regatta! Ismerd meg a DE csapatát!

2018-05-04

Harmadik alkalommal vesz részt a Debreceni Egyetem az év legnagyobb sportfesztiválján!

BŐVEBBEN

Gimnazisták a kertben

2018-04-29

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága a fiatalabbak körében is népszerűsíteni szeretné a Közösségi Kertet, így hasznos tudnivalókkal látták el a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium diákjait, akik informálódtak a mezőgazdaságban zajló folyamatokról, növényeket és madárfajokat ismertek meg.

BŐVEBBEN

Épült a környezettudatos csapat

2018-03-30

A februári felvételit követően számos új hallgatót üdvözölhetett tagjai között a majd tíz esztendős DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság. Ennek megünneplésére, illetve a tagok megismerkedésének céljából csapatépítő hétvégét szerveztek a Tiszatáj Közalapítvány látogatóközpontjában, a kesznyéteni Szamárháti Tanyán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a tagoknak lehetősége nyílt betekintést nyerni a bizottság munkájába, gasztronómiai ínyencségeket kóstolhattak meg, valamint egy izgalmas bátorságpróbán is bizonyíthatták elhivatottságukat.

BŐVEBBEN

Nemzetközi főzősuli

2018-03-15

Mi fán terem a fánk? Erre a kérdésre „gyúrtak rá” az Erasmus cserehallgatók az idei félév első főzősulija, avagy a Cooking Class alkalmával a Kossuth Lajos Kollégiumok konyháiban.

BŐVEBBEN

Mi vagyunk a millió!

2018-03-08

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a Minority Safepack európai polgári kezdeményezéshez. A kampány keretében több ezer aláírást szeretnének gyűjteni az egyetemisták.

BŐVEBBEN

Kerekasztal a határon túli oktatásról

2018-03-08

Négy ország képviselői vitatták meg a határon túli magyar kisebbségek oktatási és nyelvi helyzetét a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Csatlakozz a millióhoz - Minority Safepack a Debreceni Egyetemen

2018-03-05

Arra kérjük az EU-t, hogy javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét.

BŐVEBBEN

Sleep of the World

2018-03-05

Közeleg az Alvás Világnapja. Ti rendszeresen kipihenitek magatokat?

BŐVEBBEN

Vizsgaidőszak OFF - Közösségi élet ON

2018-02-11

Hosszú vizsgaidőszakot követően újabb félév veszi kezdetét, ezzel együtt számos lehetőség nyílik meg előttünk, hogy közösségi életünk fellendítsük.

BŐVEBBEN

Rendszeres Szociális Ösztöndíj - Póteljárás

2018-02-01

A Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottsága (DE KFSZB) meghirdette a rendszeres szociális ösztöndíj 2017/2018. tanév 2. félévére szóló póteljárását.

BŐVEBBEN

Egészségesen a vizsgaidőszakban

2018-01-22

Javában tart a vizsgaidőszak. Hogyan lehetséges életünknek ezt a periódusát jobban megélni? Segítünk!

BŐVEBBEN

Előtted a világ!- Legyél Te is a Külügyi Bizottság tagja!

2018-01-08

Szeretsz utazni, világot látni? Jól beszélsz angolul? Szeretnél egy nemzetközi közösség tagja lenni? Ha már csak az egyik kérdésre igen volt a válaszod, akkor az alábbi felhívás Neked szól!

BŐVEBBEN

Készülj fel a vizsgaidőszakra!

2017-12-16

Itt van a nyakunkon a 2017/2018-as téli vizsgaidőszak. Hamarosan kezdetét veszi a hajnalig tartó tanulás, idegeskedés és számolgatás, hogy mennyit kell még magolni. Ha már az sem használ, ha beteszed a tananyagot a párnád alá, akkor kövesd módszereinket, amivel talán kicsit megkönnyítheted a tanulást.

BŐVEBBEN

Ma diák, holnap katona - Téged is vár a Magyar Honvédség!

2017-12-16

Eddig is érdekelt, hogy vajon milyen lehet katonának lenni, azonban nem tudtad összeegyeztetni hétköznapi teendőiddel? Erre biztosít lehetőséget a Magyar Honvédség keretein belül az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) rendszer, mely könnyedén összeegyeztethető tanulmányaiddal.

BŐVEBBEN

Darules a Hortobágyon

2017-11-02

Gyönyörű napsütésben csodálhatták meg a Debreceni Egyetem magyar és külföldi hallgatói a daruk vonulást a Hortobágyon.

BŐVEBBEN

Szívügye az elnöki ügy

2017-10-30

Mesterszakos hallgató, a Nemzetközi Iroda gyakornoka és frissen megválasztott bizottsági elnök – Bajnay Flóra, a Külügyi Bizottság új vezetője szorgos hétköznapjairól, külföldi ösztöndíjairól, az „elnöki ügyről” és a szervezet jövőbeli terveiről mesélt.

BŐVEBBEN

TörDEltek a jövő mérnökei

2017-10-18

Kilencedik alkalommal rendezték meg a TörDElő névre keresztelt tésztahídépítő versenyt a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A nyertes csapat hídja idén is több mint 400 kilós terhelést bírt el.Kilencedik alkalommal rendezték meg a TörDElő névre keresztelt tésztahídépítő versenyt a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A nyertes csapat hídja idén is több mint 400 kilós terhelést bírt el.

BŐVEBBEN

A környezetvédelem menő!

2017-10-11

Interjú Szilágyi Eszterrel, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának elnökével.

BŐVEBBEN

Összecsaptak a jogászok

2017-10-11

Sportcipőre cserélték a talárt a Debreceni Egyetem joghallgatói Szegeden, ahol első alkalommal rendezték meg a Jurista kupát. A háromnapos eseményen négy sportágban mérhették össze erejüket a leendő jogászok.

BŐVEBBEN

„Sokszor minket is megdöbbent mekkora igény van Ránk”

2017-10-10

Taskó Anita, az ÁOK hallgatója, aki három éve az Egészségügyi Bizottság tagja, ezévtől pedig az elnöke. Beszélgettünk vele tervekről, újításokról és arról, hogy milyen programokra számíthatnak a hallgatók az őszi félévben a Bizottságtól.

BŐVEBBEN

Kulcs a sikerhez

2017-10-09

A doktoranduszok életpályájának sikeresebbé tétele érdekében indított kurzussorozatot a Doktoranduszok Országos Szövetsége.

BŐVEBBEN

Láss világot a Debreceni Egyetemen!

2017-10-04

Közel százhúsz ország, megannyi világnyelv, valamint munka- és önkéntes lehetőségek tárházaként nyílt meg immáron tizenkilencedik alkalommal a Külügyi Börze a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Légy Te is képviselő!

2017-09-27

Az őszi szemeszterben választásokat ír ki a Debreceni Egyetemen Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

BŐVEBBEN

HÖOK Tehetségmentor program a Debreceni Egyetemen!

2017-09-20

A 2017/18-as tanévben is várja a jelentkezőket a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Tehetségmentor programja.

BŐVEBBEN

Jótékony gólyák

2017-09-05

Átadták a rászoruló gyermekeknek az első tanszercsomagokat.

BŐVEBBEN

"Mit hozott a gólya?"

2017-08-17

Három év alatt több mint 500 gyermek iskolakezdésében segédkeztek a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói.

BŐVEBBEN

Utánuk a vízözön - kísérlet a vizes laborban

2017-05-15

Látványos bemutató színesítette az idei GEO-szakhetet, ahol a homokvárépítő-verseny részeként a vízfolyamok munkáját is szemléltették a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetének folyóvizes laborjában.

BŐVEBBEN

Fesztivál a rakparton

2017-05-11

Második alkalommal vett részt a Debreceni Egyetem az év legnagyobb sportfesztiválján, a Dunai Regattán. A fiatalokat az egyetemi Cheerleders csapat és a hallgatókból toborzott szurkolók is buzdították a versenyeken.

BŐVEBBEN

Tiszta környezet, tiszta lelkiismeret

2017-05-10

120 hallgató két óra alatt több mint 10.000 liter hulladékot gyűjtött össze a Nagyerdőről a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Nagy Takarítás elnevezésű önkéntes akcióján.

BŐVEBBEN

Zöldellő kert

2017-05-01

Kibújtak az első palánták a Debreceni Egyetem Közösségi Kertjében. A tavaszi szemeszterben több mint 100 egyetemi hallgató termeszti növényeit a Böszörményi úti campuson található kertben.

BŐVEBBEN

Hajrá Főnixek!

2017-04-25

Öt sportágban mérték össze erejüket hazánk négy orvosképző egyetemének hallgatói Pécsett a 45. Medikus Kupán.

BŐVEBBEN

Hagyj nyomot magad után

2017-04-24

Iskola- és óvodalátogatás, véradás, közös futás – csak néhány program az idei SocialErasmus hét programjai közül, amelyek közös tulajdonsága, hogy valamennyi a társadalmi változások fontosságára hívja fel a figyelmet.

BŐVEBBEN

Gasztroarc az egyetemen

2017-04-18

A média és a kultúra titkaiba enged betekintést a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Ökormányzatának Kulisszák néven indított előadás-sorozata, melynek legutóbbi vendége Sass Dani gasztroblogger volt.

BŐVEBBEN

Welcome Week

2017-02-20

Orientációs hetet szervezett a tavaszi szemeszterre érkező cserehallgatóinak a Debreceni Egyetem. A programok célja, hogy megmutassák az újonnan érkezőknek, milyen debreceni diáknak lenni.

BŐVEBBEN
Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok