×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Ha tudásra szomjazol

2019-01-14

A Debreceni Egyetem is részt vett a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az egyetem képzései, a debreceni egyetemistalét idén is többezer fiatal figyelmét felkeltette.


A budapesti Hungexpo „A” csarnoka adott otthont az eseménynek, amelyen közel 200 kiállító várta január 10. és 12. között a középiskolásokat, egyetemistákat és friss diplomásokat. A három napra ötvenezres lélekszámú minivárossá vált a rendezvény, amelynek célja volt, hogy naprakész és teljeskörű ismeretekkel lássa el a felsőoktatásról a kilátogatókat.
Mindenki megtalálhatta a számára releváns információkat: ötven hazai és számos külföldi egyetem képviselői álltak a látogatók szolgálatára, de rajtuk kívül tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények és kezdő diplomásoknak szóló programok is várták az érdeklődőket.

 

 

A kiállítók ráadásul mindent bevetettek, hogy felhívják magukra a figyelmet: VR-szemüveg, kivetítős társasjáték, fotósarok, honvédelmi lőfegyver-kiállítás és Guitar Hero is csalogatta az embereket. Az információs standokon túl előadásokkal is készültek: a vendégek angol és magyar nyelvű prezentációkat hallgathattak a felvételi folyamatáról, külföldi felsőoktatási intézményekről, a diákhitelről és nemegy diplomásokat célzó álláslehetőségről is.

 

 

 

A háromnapos nemzetközi oktatási szakkiállításon a Debreceni Egyetem is képviseltette magát, hogy a mottójához hűen kisegítse azt, aki tudásra szomjazik. Az érdeklődőket az intézmény felkészült hallgatói fogadták. 

 

 

Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke a kiállításról elmondta, hogy

„A Hallgatói Önkormányzatok tagjai 42 négyzetméteren várták a többezer érdeklődő kérdéseit a három nap alatt. Beszéltek épp úgy az egyetem képzéseiről, a kollégiumokról és az ösztöndíjakról, mint arról, milyen élmény debreceni egyetemistának lenni, milyen kulturális, szórakozási lehetőségek adódnak a keleti megyeszékhelyen.”


Nyereményjátékkal is kedveskedtek a látogatóknak, amelyen yoUDay stadionshow-jegyek találtak gazdára.

 

Az intézmény a 2019. évi általános felvételi eljárásban 71 alap- és 84 mesterszakkal, 6 osztatlan képzéssel, valamint 7 felsőoktatási szakképzéssel várja a jelentkezőket.  A Debreceni Egyetem idén is kínál új képzési lehetőségeket. Lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki, romológia alapképzést és mérnöktanár, illetve kulturális mediáció mesterképzést is választhatják a diákok, míg a vidékfejlesztési agrármérnöki MSc képzésre duális képzési formában is jelentkezhetnek.

 

 

Az idén felvételizőknek február 15-ig van lehetőségük benyújtani a jelentkezésüket az E-felvételi rendszerén keresztül.

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Vida László
Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok