×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Ha újrakezdhetnéd az egyetemet, melyik karon tanulnál?

#
#

Gulyás, rétes, nótaszó

2018-02-20

Magyaros vacsorával és táncházzal köszöntötték a tavaszi félévre érkező külföldi hallgatókat a Debreceni Egyetemen.


Idén is töretlen maradt a hagyomány: a Nemzetközi Iroda, az ESN Network Debrecen, valamint a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága fogadóvacsorával üdvözölte cserehallgatóit a Főépület Aulájában. A vendégek belekóstolhattak a magyar gasztronómia- és kultúra színe-javába.

 

 

-A tavaszi szemeszter Welcome Dinner-je ízig-vérig magyaros különlegességekről szólt. Új menüsorral készültünk: gulyásleves és házi rétes került az asztalokra, a poharakba pedig hazai borokat kínáltunk” – sorolta a vacsora újdonságait Bajnay Flóra, a Külügyi Bizottság elnöke.

 

 

A tokaji nedűk mellett szíverősítőként – és a táncházhoz némi ösztönzésképp – házi pálinkát kortyolhattak a külföldi hallgatók, míg a finomságok mellé a nótaszót a Szeredás Együttes húzta. Közönségüknek nem csak a lépéseket, de a magyar népviselet darabjait is megmutatták, sőt a vendégek magukra is ölthették azokat. Az est zárasaképp pörgős szoknyájú lányok és cifraszűrős legények módjára táncolhatták körbe a külföldi hallgatók az Aula előtti kerengőt.

 

 

-Nagyjából 130 hallgatót láttunk vendégül a Welcome Dinneren. Idén tavasszal a legtöbb cserehallgató Törökországból, Lengyelországból, Németországból, illetve Portugáliából érkezett hozzánk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy évről-évre egyre többen választják valamely mobilitási program keretében a Debreceni Egyetemet. A magas színvonalú oktatás, a változatos képzési paletta és maga a város, az ország vonzza Debrecenbe a legtöbb hallgatót – mondta Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.

 

 

Ha kedvet kaptál, ahhoz hogy világot láss, ne habozz! Jelentkezz Erasmus + ösztöndíj-programokra március 20-ig, vagy a Campus Mundi mobilitási pályázataira március 30-ig!

 

DEHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya

Fotó: Kormány Eszter

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok