×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Global Tower

2018-05-13

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatnak Külügyi Bizottsága fontos küldetésének tartja, hogy a Debrecenben élő különböző kultúrákat megismertessék egymással, éppen ezért egy új arculattal indították útnak a Global Tower elnevezésű kezdeményezést.


A Nagyerdei Víztorony kertje különböző nemzet képviselőivel telt meg május 9-én, annak érdekében, hogy bemutassák a nemzeti értékeiket, kultúrájukat. Az eseményen igyekeztek megvalósítani azt, hogy Debrecenbe hozzák a világ egy-egy izgalmas pontját, hogy azt a helyiek közelebbről is megismerjék. A Debreceni Egyetem rendelkezik a legtöbb külföldi hallgatóval, több mint 100 országból, így nekik is szerettek volna kedvezni azzal, hogy legyen alkalmuk megismertetni a nemzeteik hagyományait. 

 

 

Az országok találkozója a Kossuth Kollégiumoktól indult egy zászlós felvonulással, amin végig hangos énekkel szórakoztatták a gyalogosokat. A víztoronyhoz érkezve a résztvevők workshopokon, előadásokon vehettek részt, illetve különböző mobilitási programokat ajánló szervezetektől, egyesületektől érdeklődhettek a külföldi cserediák programokról, nyári munkákról.

 

 

A mini külügyi börzén többek között részt vett a del REY International, Hang-Kép Egyesület, E+ Önkéntesség, KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, Tempus Közalapítvány, Nemzetközi Iroda, AFS Magyarország és az American Corner. A legfontosabb kitelepülő idén az AIESEC Debrecen csapata volt, akik közreműködtek az esemény megvalósulásában.

 

 

A szervezet világszerte, több mint 125 országban biztosít lehetőséget fiatalok ezrei számára, hogy megismerkedjenek a más kultúrák és nézőpontok világával. A Global Tower szervezői előzetesen egy fotópályázatot hirdettek, melynek eredményhirdetésére a börze után került sor, ezt követően pedig a Talent Show keretein belül mutathatták be a külföldiek az ének- és tánctudásukat.

 

 

- Fontosnak tartjuk, hogy a Debrecenben élő hallgatók közelebb kerüljenek egymáshoz, hiszen rengeteg különböző nemzetiségű tanuló osztozik egy életteren, így fontos küldetésünknek tartjuk a sztereotípiák megszüntetését – tette hozzá Bajnay Flóra a DEHÖK Külügyi Bizottság elnöke.

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok