×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Gamerek éjszakája

2018-11-26

Félhomályba borult terem, koncentráló arcok, gépek tucatjai és üdvrivalgások vagy épp bosszús morranások – ezek jellemezték a Debreceni Egyetem legutóbbi L.A.N. Partyját.


Huszonhatodik alkalommal rendezte meg a hagyományos League AtNighte-sport bajnokságot a Debreceni Egyetem Informatika Karának Hallgatói Önkormányzata november 23-án. A baráti társaságban otthon töltött LAN-partik hangulatát idéző rendezvénynek a Nagyerdei Stadion szórakozóhelyei közül a Hall és a Red&White is teret adott idén.

 

 

Padányi Viktória, az Informatika Kar Hallgatói Önkormányzatának alelnöke, elmondta, hogy „A két helyszínen közel kétszáz gamerjátszott. A Red and Whitet-ot FIFA- és Hearthstone-arénává, a Hall rendezvénytermét pedig a CS:GO, aLoL és a PUBG arénájává alakítottuk.”

 

A változatos játékok változatos kihívások elé állították a versenyzőket. Míg a FIFA és a PlayerUnknown’sBattleground az ügyességről és a reflexekről szólt, addig a League of Legends és a CounterStrike meccsek már taktikázást és csapatmunkát is igényeltek. A gyűjtögetős kártyajátékokra hasonlító Hearthstone-nál pedig nem ártott, ha a játékosok bele tudtak látni az ellenfél gondolataiba.

 

 

A bajnokság nem csak az egyetemi hallgatóit vonzotta, hiszen a DEAC e-sport szakosztályának két csapata is részt vett rajta. Ráadásul megérte versenybe szállni, ugyanis a dicsőség érzésén túl a győztes csapatok ötvenezer, az egyéni nyertesek tízezer forintos jutalommal távozhattak.

 

 

A gamer-est szervezői nem csak a versenyzőkre gondoltak, hiszen a kísérőket és az érdeklődőket a meccsek alatt és közötta L.A.N. ChillZone várta, ahol az évek során megszokott konzolsarokban számos játékot kipróbálhattak, ráadásul idén a Játék Céh munkatársainak segítségével húsznál több társasjáték közül is válogathattak.

 

 

Az éjszaka végére a győztesek is felállhattak a képzeletbeli dobogóra. A DEAC-Hackers csapata nem talált legyőzőre a CS:GO-ban, a League of Legends versenyzői közül a Maszek Squad diadalmaskodott. Egyéniben a Hearthstone bajnokságot Jánócsik Csaba, a FIFA-t Bogár István nyerte, a PUBG bajnoka pedig Csicsek Máté lett.

 

 

DEHDK Sajtóiroda-Vida László

Fotó: Rozsi Kristóf

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok