×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Fiatal kutatók a tudományért

2017-12-05

A debreceni fiatal kutatók közösségének találkozási pontjaként közösen szervezett konferenciát a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata.


Morális dilemmák a tudományban címmel második alkalommal rendezett multidiszciplináris konferencát a Debrecenben működő két felsőoktatási intézmény fiatal kutatói közössége. A rendezvényt a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítványa is támogatta.

 

 

A konferencia megnyitóján a két intézmény tudományos rektorhelyettesei méltatták a konferencia ötletét, illetve a már elmúlt években elindult közös gondolkodás lépéseit, szakmai kapcsolatok alakulását. Csernoch László és Baráth Béla Levente emellett kiemelte, hogy mennyire is fontos a diákok egységessége Debrecenben, illetve a konferencia hagyományainak ápolására és folytatására bíztatták a jelenlévőket.

 

A Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának nevében Kőmíves Péter Miklós elnök köszöntőjében kiemelte, hogy a két intézmény közös múltját eleveníti meg a doktorandusz önkormányzatok által rendezett Hit és Tudomány Konferencia.

 

 

- Mikor a Debreceni Egyetemi integráció során eldőlt, hogy a két intézmény önállóan működik tovább, akkor az is egyértelművé vált, hogy a két egyetem közötti tudományos együttműködésre minden téren és minden szinten igény van.

 

A konferenciasorozattal a szervezők célja, hogy a tradícionálisan erős szakmai-tudományos kapcsolatok és együttműködések ápolása mellett, Debrecen kulturális és tudományos életét még színesebbé, gazdagabbá tegyék a két felsőoktatási intézmény közös szakmai találkozója által.

 

 

-A konferencia remek alkalom, hogy a résztvevők megismerhessék a hitnek és a tudománynak a kutatói munkában is megvalósuló összefüggéseit, legújabb eredményeit. A találkozón felismerjük, mi bennünk a közös, és hogyan tudunk egymást támogatva haladni a tudományos munkában- fogalmazott Lucski Márta, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke. 

 

A konferencia megnyitójának keretében Pusztai Gabriella, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének egyetemi tanára, valamint Raics Péter Pál, a Debreceni Egyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense tartott plenáris előadást.

 

 

A találkozón a két intézmény doktoranduszai mellett mesterszakos, TDK-ra készülő hallgatók és doktorjelöltek közel 40-en vettek részt. A résztvevők 20 előadás keretében a bölcsészettudmányok, neveléstudományok és társadalomtudományok témakörében mutattak be eredményeiketa hit és a tudomány kapcsolatáról.

 

DEHDK Sajtóiroda

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok